Дипломира се шестнадесетият випуск на специалност "Публична администрация"

вторник, 15 ноември 2016 9:58

В аула „Максима“ тържествено бяха връчени дипломите на магистрите и бакалаврите от 16-ия випуск на специалност "Публична администрация". На церемонията присъстваха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор на УНСС, Павел Иванов, изпълнителен директор на Института по публична администрация към Министерския съвет, доц. д-р Александър Вълков, ръководител на катедра „Публична администрация“, доц. д-р Деница Горчилова, научен секретар на катедрата, доц. д-р Татяна Даскалова, както и преподаватели, близки на абсолвентите, гости.

В аула "Максима"
Доц. Вълков открива церемонията. Вдясно: Павел Иванов, доц. Миланка Славова, доц. Деница Горчилова, доц. Татяна Даскалова

В залата има над 140 бакалаври и около 15 магистри, които днес се дипломират, поздрави успешния многолюден випуск доц. Вълков. Четири години за бакалаврите и пет за магистрите е време, което статистически се изразява и в 43 положени изпита за бакалаврите и още 12 за магистрите. Едно дърво колкото повече расте, толкова повече корените му са здрави, дълбоки и жезнени, изрази образно постигнатото ръководителят на катедрата.

Абсолвенти

Ученето не е заради училището, а за живота, посочи доц. Вълков. За крачката между два високи върха трябват дълги крака, продължи с метафорите той. Истинската трудност не е тук, в университета. Предстоят ви житейските изпити, а там няма пищови и подсказване. Вие сте възпитаници на УНСС, нашите посланици в социалната сфера и администрацията. Убеден съм, че с времето ще капитализирате знанията, уменията и амбициите си, отбеляза той и напомни: „Модерната администрация не винаги ще ви очаква с отворени обятия“. Но ако ви е трудно, спомнете си логото на нашия университет „Духът прави силата!“.

Доц. Александър Вълков

От името на ръководството на УНСС доц. Миланка Славова поздрави абсолвените и им пожела да намерят баланса между успешната кариера и личностното си развитие. Тя призова бакалаврите да продължат в магистърската степен, а магистрите - в докторантските програми. Запазете приятелствата, не забравяйте своя университет, който е марка и еталон на висшето образование у нас, добави към пожеланията си зам.-ректорът.

Доц. Славова, зам ректор на УНСС, приветства абсолвентите

Вълнуващо е сред толкова много млади хора, които днес се дипломират и ще търсят своето професионално поприще, отбеляза в приветствието си Павел Иванов. Вашето образование не свършва с дипломирането, всъщност в практиката и живота то започва сега.

Павел Иванов

Ученето е като да плуваш срещу течението на една река. Спреш ли, то те отнася назад, допълни доц. Вълков.

Първо бяха връчени дипломите на магистрите от специалността. Отличничката Ирина Стефанова поздрави колегите и преподавателите за постигнатия успех.

Ирина Стефанова получава дипломата си от Павел Иванов

С ръкопляскания беше посрещната незрящата Виктория Димова, постигнала най-висок успех сред бакалаврите. Дипломата и бе връчена от доц. Миланка Славова (на снимката долу).

    

Галерия снимки от Дипломира се шестнадесетият випуск на специалност "Публична администрация" ...