Банка ДСК в търсене на таланти

сряда, 09 ноември 2016 12:45

В голямата конферентна зала се проведе среща на тема „Банка ДСК в търсене на таланти“. Събитието бе организирано от банка ДСК и Междууниверситетския  център за развитие на кариерата (МЦРК) при УНСС. На форума присъстваха представители на банката, преподаватели, студенти.

Ход на събитието даде доц. д-р Йордан Близнаков, директор на МЦРК. Той приветства присъстващите и ги подкани да проявят активност в дискусията. Сред участниците в срещата бяха Ивайло Хаджиев, директор на дирекция „Инвестиционни продукти и частно банкиране“, Крум Крумов, началник на управление „Проблемни кредити“, Атанас Динков, мениджър на Корпоративен център, Боян Стефов, ръководител на направление „Корпоративно банкиране“, Теменужка Данчева, специалист „Връзки с корпоративни клиенти“, Илиян Илиев, мениджър „Връзки с корпоративни клиенти“.

По време на срещата

„За първа година правим подобна програма, но идеята ни е да превърнем това в практика“, каза Боян Стефов. На срещата студентите имат шанса да се запознаят с критериите, които банката има за техните стажантски програми и за бъдещата съвместна работа. „Гледаме на това, като на дълго интервю“, уточни лекторът. Той посочи, че банката е част от ОТП (банков лидер в Централна и Източна Европа), коментира стремежите на ДСК в търсенето на нови възможности за развитие. „В банковото дело не е само да имаш пари, а да имаш и капитал, за да се развиваш“, допълни той.

Отляво надясно: Ивайло Хаджиев, Крум Крумов, Атанас Динков, доц. Йордан Близнаков, Боян Стефов, Теменужка Данчева, Илиян Илиев

„Корпоративното банкиране е и скучно, и интересно“, шеговито каза още Боян Стефов. След това думата бе дадена на  Илиян Илиев, който разказа повече на студентите за банковата сфера на дейност и конкретизира каква е работата на мениджъра „Връзки с корпоративни клиенти“.

Участници в срещата

Крум Крумов, представител на частното банкиране и възпитаник на УНСС, посочи колко труден е периодът, когато предстои дипломиране. „Страшно много възможности и в същото време  много пътища, между които трябва да избереш. Важно е в този момент да имаш някой, който да ти подаде ръка“, сподели той. Стажовете в банката са голяма възможност, те могат да помогнат в ориентацията и избора на професионален път, допълни той. 

В голямата конферентна зала

Ивайло Хаджиев заяви, че „банка ДСК дава възможност за развитие“, тя е „универсална банка“, която търси млади хора - комуникативни и активни.

 

 

 

 

 

Галерия снимки от Банка ДСК в търсене на таланти ...