Преподаватели от УНСС участваха в семинар на ОССЕ във Виена

петък, 21 октомври 2016 14:48

На 17 октомври във Виена, в двореца Хофбург, се проведе семинар на тема „Ефективни наказателно-правни средства в страните-членки на Европейския съюз (ЕС) за противодействие на тероризма, основани на върховенството на закона: българският опит“. Събитието бе организирано от Постоянното представителство на Република България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена, съвместно с Отдела за транснационални заплахи (ОТЗ) и Германското председателство на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), в рамките на Работната програма на комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2016 г.

Участниците по време на семинара, проф. Димитров (първия вдясно)

Семинарът бе открит от доц. д-р Светослав Спасов, постоянен представител на Република България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена и преподавател към катедра „Национална и регионална сигурност”. Едно от основните изказвания бе на проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата” и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност”, който се спря на икономическите аспекти на тероризма и ядрената сигурност. Участие в дискусията взеха още постоянният представител на Румъния посланик Кристиян Истрате, Томас Вухте, ръководител на звеното за противодействие на тероризма към ОССЕ, Олег Петков, зам-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, Лъчезар Милушев, директор на дирекция „Анализи и политики“ на МВР, и Николай Паунов, Либерален политологически институт.

Българските участници в семинара (отляво надясно) г-н Лъчезар Милушев, проф. Димитър Димитров, посланик Светослав Спасов, г-н Олег Петков, г-н Николай Паунов

Семинарът се проведе след редовното заседание на Комитета по сигурността на ОССЕ като съпътстващо събитие към процеса за доброволно докладване от страните-участнички по приложението на документите на организацията, отнасящи се до борбата с тероризма. На него присъстваха постоянни представители и експерти от мисиите на всички 57 държави от ОССЕ, представители на академичните среди и гражданското общество.

Залата на семинара в двореца Хофбург, Виена

 

Галерия снимки от Преподаватели от УНСС участваха в семинар на ОССЕ във Виена ...