Асоциация на икономическите училища в България

Тържествена церемония по връчване на сертификатите на победителите от Националното състезание по приложна информатика и статистика

четвъртък, 09 март 2017 15:29

Двадесет и седем гимназисти получиха сертификати за отлично представяне на Националното състезание по приложна информатика и статистика, което се проведе на 25 февруари в Тестовия център на университета. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление "Приложна информатика, комуникации и иконометрия" за учебната 2017/2018 г.

Бъдещите студенти

На връчването на сертификатите в зала „Тържествена“ присъстваха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС "бакалавър" и продължаващо обучение и председател на Асоциацията на икономическите училища в България, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България, проф. д-р Веселка Павлова, ръководител на катедра "Статистика и иконометрия", Калина Гергова, зам.-директор на Националната търговско-банкова гимназия.

Радвам се да ви приветствам в този много хубав за вас ден, в който отчитаме резултатите от една успешна олимпиада, обърна се към победителите в състезанието проф. Веселка Павлова.  Това е третата олимпиада, която организираме, в нея участваха най-голям брой училища от страната, което показва, че интересът нараства.

Проф. Павлова, проф. Фесчиян, доц. Славова, Калина Гергова (отляво надясно)

Вие ще бъдете наши студенти в едно от най-съвременните поднаправления - "Приложна информатика, комуникации и иконометрия", посочи проф. Павлова. Пожелавам ви да се представите добре на матурите и с голяма част от вас да се видим на откриването на новата учебна година в УНСС. Ръководителят на катедрата изтъкна, че това е университетът с най-голям авторитет сред всички икономически висши училища в Югоизточна Европа, с най-голяма численост на студенти сред българските университети.

Сертификатите на първите трима победители, постигнали резултат от над 200 точки на Националното състезание, връчи доц. Миланка Славова. Зам.-ректорът напомни на бъдещите студенти на 14 юни да подадат своите документи за кандидатстване и изтъкна, че те стават първокурсници в една от най-интересните специалности.

Сертификатите на победителите връчиха доц. Славова...
... проф. Павлова...
... проф. Фесчиян
Победителите в състезанието 

Галерия снимки от Тържествена церемония по връчване на сертификатите на победителите от Национално ...