Регионален център за дистанционно обучение - Хасково

Дипломира се първият випуск дистанционни бакалаври в РЦДО-Хасково

понеделник, 10 декември 2012 15:23

     „Стремете се към успешна реализация в живота, винаги се гордейте, че сте завършили УНСС и се борете с всички знания и умения, които сме ви дали“, поздрави ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев първия випуск бакалаври на Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) – Хасково.  На тържественото връчване на дипломите на 69-те абсолвенти от специалността "Икономика" присъстваха проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, доц. д-р Живко Драганов,  директор на РЦДО – Хасково, областният управител на Хасково Ирена Узунова и др.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев (вдясно) и доц. д-р Живко Драганов

     "Това е първият случай в България на дипломиране на бакалаври, дистанционна форма на обучение. Космонавти има много, но Гагарин е един. Вие олицетворявате Гагарин. Трябва да запомните този ден с гордост, защото завършвате университет № 1 в България", изтъкна  пред абсолвентите ректорът и изрази увереност, че ще продължат обучението си и в магистърска степен. 

Абсолвентите с ректора на УНСС проф. Статев

   През 2006 г.  УНСС получи от Националната агенция за оценяване и акредитация най-високата институционална оценка сред всички университети в страната. Втората ни акредитация е с оценка 9,65 по 10-балната система и отново най-висока сред висшите училища у нас. 97 на сто от завършилите УНСС се реализират на пазара на труда, изтъкна проф. Статев.

      Ректорът поздрави директора на РЦДО доц. д-р Живко Драганов за успешната работа на първия по рода си Център за дистанционно обучение в страната, в който сега учат над 640 студенти. Проф. Статев връчи диплома и грамота на отличничката на випуска Калинка Димитрова, която е 36-годишна, служител в УНСС и е избрала да учи в Хасково, за да съчетава образованието с работата си. Диплома и грамота връчи проф. д-р  Веселка Павлова на втората по успех - Кристиана Борилова. Двете абсолвентки отличнички получиха и книгата на Джоузеф Стиглиц "Свободно падане".

Първите дистанционни бакалаври

     „Това е изключително важен ден както за РЦДО, така и за Хасково и областта, защото тук се дипломират първите в страната дистанционни бакалаври“, посочи доц. д-р Живко Драганов и допълни, че РЦДО отбелязва четири години от създаването си.

От ляво на дясно: доц. д-р Живко Драганов, Ирена Узунова, проф. д.ик.н. Стати Статев, проф. д-р Веселка Павлова, доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет, доц. д-р Марчо Марков, директор на Института за следдипломна квалификация

Галерия снимки от Дипломира се първият випуск дистанционни бакалаври в РЦДО-Хасково ...