Обновено: вторник, 28 май 2013 11:35

Курс в ИСК постави началото на първото полиграфско училище в Европа

В Института за следдипломна квалификация при УНСС стартира двумесечен курс за обучение за работа с полиграф (детектор на лъжата), с който сe постави началото на първото полиграфско училище в Европа. Курсистите са от цял свят, включително от Англия, Нова Зеландия, Южна Корея. В него се обучават и българи, служители в МВР и в служби по сигурността на банки и корпорации.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев поздравява курсистите

Курсът се организира и провежда съвместно с ASSESS - най-голямата компания в България, предлагаща полиграфски услуги, и Backster school of Lie Detection - най-известната школа за полиграфски изследвания в света, базирана в Сан Диего, Калифорния. Нейният основател Клийв Бакстер е основоположник на модерната полиграфия като дисциплина. Тези курсове до момента са се провеждали само на територията на САЩ и това е първият по рода си курс не само в България, но и в Европа.

Доц д-р Марчо Марков пожела "На добър час"

Завършилите могат да станат членове на Американската полиграфска асоциация (АПА), което ще им позволи да прилагат уменията си навсякъде по света.

Българските и чуждестранните курсисти

„На добър час!“ пожела на курсистите проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС. В речта си при откриването Грегори Адамс, директор на Backster school of Lie Detection и един от лекторите, изтъкна, че се надява този курс да сложи началото на традиция. Неговият колега Пол Реден връчи сертификати на АПА на доц. д-р Неделчо Стойчев, директор на Института по психология на МВР. Организаторите на курса: Тодор Тодоров, управител на ASSESS, и доц. д-р Марчо Марков, директор на ИСК при УНСС, поздравиха участниците.

На откриването присъстваха ген. Калин Георгиев, главен секретар на МВР, гости от посолствата на страните, от които има курсисти,  представители на служби по сигурността на HP Global Security Service, Профисек, OS Bulgaria, JobTiger, DHL, модна къща „Агресия”, Лукойл, Евроброкер, ВИВА КОМ, ВИП Секюрити, СИ БАНК, ОББ, ПроКредит, Глобул, ЧЕЗ България, СКОРПИО.