Обновено: понеделник, 02 август 2021 0:07

Количествени финанси

Цели на обучението

  • Подготвяне на финансови специалисти с допълнителни познания и умения в прилагането на иконометрични и статистически методи за анализ, необходими за професионалната им реализация.
  • Развитие на професионални качества в бъдещите специалисти, включващи обработване и интерпретиране на специализирана информация, необходима за решаването на сложни бизнес проблеми от областта на финансовия и икономически анализ.
  • Стимулиране на самостоятелната работа и проява на творчество и новаторство при участието на студентите в учебния процес.

Професионална реализация

Завършилите специалност „Количествени финанси“ получават богат набор от теоретични знания и практически умения за прилагането на статистически и финансов анализ и са сред най-търсените специалисти в областта на финансите. Те имат възможност за успешна професионална реализация като финансови анализатори в търговски и инвестиционни банки, пенсионни фондове, взаимни и хедж фондове, застрахователни компании, одиторски фирми, инвестиционни посредници и финансови къщи. Уменията на финансовите анализатори позволяват и по-тясна специализация в специфични финансови области, които включват управлението на риска, търговия на финансови инструменти по алгоритъм, управление на активи.