В Европейския месец на киберсигурността ректорът се срещна със студенти по киберсигурност

понеделник, 30 октомври 2023 17:15

Разглеждате снимки от В Европейския месец на киберсигурността ректорът се срещна със студенти по киберсигурност

Вижте пълен текст на В Европейския месец на киберсигурността ректорът се срещна със студенти по киберсигурност

В рамките на Европейския месец на киберсигурността ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров посети лекция по „Основи на киберсигурността“ и се срещна със студенти от специалностите „Киберсигурност и електронно управление“ и „Компютърна обработка и анализ на данни“.

В рамките на Европейския месец на киберсигурността ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров посети лекция по „Основи на киберсигурността“ и се срещна със студенти от специалностите „Киберсигурност и електронно управление“ и „Компютърна обработка и анализ на данни“.

Проф. д-р Димитър Димитров посочи, че дигитализацията и киберсигурността имат много важна роля за всички участници в социално-икономическия живот и това ще е така и занапред. Затова УНСС ще продължи да се развива в тази посока.

Проф. д-р Димитър Димитров посочи, че дигитализацията и киберсигурността имат много важна роля за всички участници в социално-икономическия живот и това ще е така и занапред. Затова УНСС ще продължи да се развива в тази посока.

<i>&nbsp;</i>&bdquo;Със удовлетворение искам да отбележа, че сред присъстващите тук от вашата специалност вече имаме няколко души кандидати за стажанти в дирекция &bdquo;Информационни технологии" на УНСС, ще се радвам да опитаме и да работим заедно&ldquo;, каза доц. д-р Росен Кирилов. Той представи Спас Иванов и подчерта: &bdquo;През следваща година за трети пореден път УНСС ще е съорганизатор на Международната конференция на тема &bdquo;Киберсигурност&ldquo; от сериите&nbsp; BSIDES заедно с Baseline Cyber Security и други водещи компании в областта на киберсигурността в България.

 „Със удовлетворение искам да отбележа, че сред присъстващите тук от вашата специалност вече имаме няколко души кандидати за стажанти в дирекция „Информационни технологии" на УНСС, ще се радвам да опитаме и да работим заедно“, каза доц. д-р Росен Кирилов. Той представи Спас Иванов и подчерта: „През следваща година за трети пореден път УНСС ще е съорганизатор на Международната конференция на тема „Киберсигурност“ от сериите  BSIDES заедно с Baseline Cyber Security и други водещи компании в областта на киберсигурността в България.

&bdquo;Вие сте се ориентирали много правилно какво да учите, защото киберсигурността е една от професиите на бъдещето. Аз лично се занимавам с подобна професия вече 15 години и искам да кажа, че се усещам все по-неподготвен в ерата на изкуствения интелект и като цяло еволюиращи заплахи в киберсигурността. Много е важно да знаете, че в един момент няма да са търсени толкова техническите познания, колкото организационното мислене и начина, по който да внедрите киберсигурността в бизнес процесите на организациите, за които ще работите. Това в момента е най-големият проблем, тъй като повишаването на мерките за сигурност винаги води до намаляване на функционалността в дадена област. Затова казах, че много точно сте се насочили и сте на правилното място, първо да е киберсигурност и след това да е в икономически университет, където може да получите знания, свързани включително с това как функционира бизнесът като цяло&ldquo;, каза Спас Иванов.

„Вие сте се ориентирали много правилно какво да учите, защото киберсигурността е една от професиите на бъдещето. Аз лично се занимавам с подобна професия вече 15 години и искам да кажа, че се усещам все по-неподготвен в ерата на изкуствения интелект и като цяло еволюиращи заплахи в киберсигурността. Много е важно да знаете, че в един момент няма да са търсени толкова техническите познания, колкото организационното мислене и начина, по който да внедрите киберсигурността в бизнес процесите на организациите, за които ще работите. Това в момента е най-големият проблем, тъй като повишаването на мерките за сигурност винаги води до намаляване на функционалността в дадена област. Затова казах, че много точно сте се насочили и сте на правилното място, първо да е киберсигурност и след това да е в икономически университет, където може да получите знания, свързани включително с това как функционира бизнесът като цяло“, каза Спас Иванов.

Спас Иванов подчерта, че във втория ден на конференцията от сериите BSIDES се провежда състезание, което е част от квалификационния кръг за набиране на кадри за сформиране на българския национален отбор по киберсигурност с официалната подкрепа на Министерството на електронното управление и който иска да премери сили с останалите участници в състезанието на BSIDES е добре дошъл. То ще се проведе през пролетта. Датата ще бъде обявена допълнително на <a href="https://securitybsides.bg/" target="_blank"><strong>интернет страницата на събитието</strong></a>.

Спас Иванов подчерта, че във втория ден на конференцията от сериите BSIDES се провежда състезание, което е част от квалификационния кръг за набиране на кадри за сформиране на българския национален отбор по киберсигурност с официалната подкрепа на Министерството на електронното управление и който иска да премери сили с останалите участници в състезанието на BSIDES е добре дошъл. То ще се проведе през пролетта. Датата ще бъде обявена допълнително на интернет страницата на събитието.

Галерия снимки от В Европейския месец на киберсигурността ректорът се срещна със студенти по кибер ...