Юридическият факултет представи книгата на доц. д-р Ирина Мулешкова „Юридически анализ на развитието на международната закрила на правата на човека“

сряда, 31 май 2023 15:53

Разглеждате снимки от Юридическият факултет представи книгата на доц. д-р Ирина Мулешкова „Юридически анализ на развитието на международната закрила на правата на човека“

Вижте пълен текст на Юридическият факултет представи книгата на доц. д-р Ирина Мулешкова „Юридически анализ на развитието на международната закрила на правата на човека“

Освен това разглежда материята за защитата на правата на човека, като нещо, което не се изследва единствено от конституционното право, а и от гледна точка на неговите международни правни аспекти. &bdquo;По този начин се прави една смела крачка напред, защото конституционните посоки за правата на личността са облечени в подобаващите международно правни стандарти&ldquo;, е мнението на проф. д-р Диана Ковачева.<br>Според нея с тази монография се отдава заслуженото на приноса на международното право за развитието на основните права на човека. Книгата съдържа и анализ на видовете дискриминация, както и за международната отговорност на държавите при неизпълнение на поетите задължения за защита на правата на малцинствата.<br>Колегите от катедра &bdquo;Международно право и право на ЕС" взеха отношение в дискусията като отчетоха забележителния й труд и цялата й дейност. Обсъди се преиздаването на монографията, поради големия интерес към нея. Тя ще бъде публикувана и на новата страница на Юридическия факултет. <br>Бившите й колеги от Комисия за защита на дискриминация акцентираха на големите заслуги на доц. Мулешкова за създаване на &bdquo;първата комисия&ldquo;, за революционните решения, които е вземала в областта на трудовото право, както и на практиките, които е въвела и по които се работи и до ден днешен.

Освен това разглежда материята за защитата на правата на човека, като нещо, което не се изследва единствено от конституционното право, а и от гледна точка на неговите международни правни аспекти. „По този начин се прави една смела крачка напред, защото конституционните посоки за правата на личността са облечени в подобаващите международно правни стандарти“, е мнението на проф. д-р Диана Ковачева.
Според нея с тази монография се отдава заслуженото на приноса на международното право за развитието на основните права на човека. Книгата съдържа и анализ на видовете дискриминация, както и за международната отговорност на държавите при неизпълнение на поетите задължения за защита на правата на малцинствата.
Колегите от катедра „Международно право и право на ЕС" взеха отношение в дискусията като отчетоха забележителния й труд и цялата й дейност. Обсъди се преиздаването на монографията, поради големия интерес към нея. Тя ще бъде публикувана и на новата страница на Юридическия факултет.
Бившите й колеги от Комисия за защита на дискриминация акцентираха на големите заслуги на доц. Мулешкова за създаване на „първата комисия“, за революционните решения, които е вземала в областта на трудовото право, както и на практиките, които е въвела и по които се работи и до ден днешен.

Страница:

Галерия снимки от Юридическият факултет представи книгата на доц. д-р Ирина Мулешкова „Юридически  ...