Международен научен форум „Интелектуална собственост и бизнес - предизвикателства и решения“

петък, 28 април 2023 14:16

Разглеждате снимки от Международен научен форум „Интелектуална собственост и бизнес - предизвикателства и решения“

Вижте пълен текст на Международен научен форум „Интелектуална собственост и бизнес - предизвикателства и решения“

Катедра &bdquo;Интелектуална собственост и технологичен трансфер&ldquo; и Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) &bdquo;Проф. д-р Борислав Борисов" проведоха&nbsp;Международен научен форум &bdquo;Интелектуална собственост и бизнес - предизвикателства и решения&ldquo;&nbsp;под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров и финансиран от Фонд &bdquo;Научни изследвания&ldquo; на МОН. Форумът се реализира със спонсорската подкрепа на български фирми, сред които &bdquo;Тандем&ldquo; АД, &bdquo;Белла България&ldquo; АД, &bdquo;Тивамекс&ldquo; АД, ДАРП&nbsp; ЕООД и други. Публикацията на сборник от 18 научни доклада на български или английски езици е с финансовата подкрепа на ФОНД &bdquo;Научни изследвания&ldquo; на МОН.<br>Основните тематични направления на научни форум на&nbsp;26 и 27 април 2023 г.&nbsp;са &bdquo;Високи и гранични технологии &ndash; интелектуална собственост&ldquo; и &bdquo;Дигитализация на бизнеса - интелектуална собственост&ldquo; с лектори от академичните среди в България и чужбина.<br>В дискусиите на форума, който започва на Световния ден на интелектуалната собственост, участваха представители на&nbsp; академичната общност от САЩ, Австрия, Италия и страни от Източна Европа; представители на държавните институции, изпълнителната и съдебна власт, НПО и заинтересовани лица от сферата на бизнеса с &nbsp;интелектуалната собственост.

Катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ и Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) „Проф. д-р Борислав Борисов" проведоха Международен научен форум „Интелектуална собственост и бизнес - предизвикателства и решения“ под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров и финансиран от Фонд „Научни изследвания“ на МОН. Форумът се реализира със спонсорската подкрепа на български фирми, сред които „Тандем“ АД, „Белла България“ АД, „Тивамекс“ АД, ДАРП  ЕООД и други. Публикацията на сборник от 18 научни доклада на български или английски езици е с финансовата подкрепа на ФОНД „Научни изследвания“ на МОН.
Основните тематични направления на научни форум на 26 и 27 април 2023 г. са „Високи и гранични технологии – интелектуална собственост“ и „Дигитализация на бизнеса - интелектуална собственост“ с лектори от академичните среди в България и чужбина.
В дискусиите на форума, който започва на Световния ден на интелектуалната собственост, участваха представители на  академичната общност от САЩ, Австрия, Италия и страни от Източна Европа; представители на държавните институции, изпълнителната и съдебна власт, НПО и заинтересовани лица от сферата на бизнеса с  интелектуалната собственост.

Страница:

Галерия снимки от Международен научен форум „Интелектуална собственост и бизнес - предизвикателств ...