С приветствие на министър-председателя Гълъб Донев започна академичната учебна година в УНСС

понеделник, 19 септември 2022 17:46

Разглеждате снимки от С приветствие на министър-председателя Гълъб Донев започна академичната учебна година в УНСС

Вижте пълен текст на С приветствие на министър-председателя Гълъб Донев започна академичната учебна година в УНСС

На церемонията, която се състоя в аула „Максима“, присъстваха и още двама министри  - министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министърът на електронното управление Георги Тодоров.

На церемонията, която се състоя в аула „Максима“, присъстваха и още двама министри  - министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министърът на електронното управление Георги Тодоров.

<i>Пълното </i><i>слово на ректора </i><i>можете да видите <a href="/Uploads/Main/a4ea9_Слово%20на%20ректора%20на%20УНСС.pdf" target="_blank"><strong>тук</strong></a></i><i>.&nbsp;</i>

Пълното слово на ректора можете да видите тук

<i>Пълното слово на служебния премиер можете да видите <a href="/Uploads/Main/a4ea9_Слово%20Гълъб%20Донев.pdf" target="_blank"><strong>тук</strong></a>.</i>

Пълното слово на служебния премиер можете да видите тук.

Г-н Донев получи от ректора на УНСС юбилейното издание &bdquo;100 години Университет за национално и световно стопанство&ldquo;, както и статуетка на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС.

Г-н Донев получи от ректора на УНСС юбилейното издание „100 години Университет за национално и световно стопанство“, както и статуетка на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС.

От своя страна служебният премиер написа в Златната книга на УНСС: &bdquo;Лидерството е отговорност към всички, сред които си пръв. Истински добрият лидер притежава сила, знания и умения да подобрява общуването вътре в организацията, така че да създава условия за разгръщане на скритите таланти на всеки&ldquo;.

От своя страна служебният премиер написа в Златната книга на УНСС: „Лидерството е отговорност към всички, сред които си пръв. Истински добрият лидер притежава сила, знания и умения да подобрява общуването вътре в организацията, така че да създава условия за разгръщане на скритите таланти на всеки“.

<i>Пълното слово на Ангел Стойков можете да прочетете <a href="/Uploads/Main/a4ea9_Слово%20на%20ректора%20на%20УНСС.pdf" target="_blank"><strong>тук</strong></a>.</i>

Пълното слово на Ангел Стойков можете да прочетете тук.

За учебната 2022/2023 г. 90 работодатели са изразили готовност да наемат студенти в 13 професионални направления и да разкрият работни места за 730 студенти. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който също удостои с внимание първия учебен ден на нашия университет. &bdquo;Министерството на икономиката и индустрията е предоставило възможност на национално представителните работодателски организации да изпратят предложения за специалности за учебната 2022/2023 г., в които работодателите изпитват недостиг на квалифицирани кадри и същевременно проявяват интерес към това да инвестират необходимото време и средства за обучение чрез практика на своите кадри. Сред най-търсените специалности в професионално направление &bdquo;Икономика&ldquo; са: Стопанско управление, Търговия, Логистика и Индустриален мениджмънт&ldquo;, поздравява в обръщение министър Никола Стоянов. Той изтъква, че УНСС обучава кадрите за някои от най-добре платените специалности. Например, най-високата средна месечна заплата в сектор &bdquo;Създаване и разпространение на информация и творчески продукти&ldquo; стига до 4208 лв. В сектор &bdquo;Финансови и застрахователни дейности&ldquo; средното възнаграждение на месец е 2 749 лв.

За учебната 2022/2023 г. 90 работодатели са изразили готовност да наемат студенти в 13 професионални направления и да разкрият работни места за 730 студенти. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който също удостои с внимание първия учебен ден на нашия университет. „Министерството на икономиката и индустрията е предоставило възможност на национално представителните работодателски организации да изпратят предложения за специалности за учебната 2022/2023 г., в които работодателите изпитват недостиг на квалифицирани кадри и същевременно проявяват интерес към това да инвестират необходимото време и средства за обучение чрез практика на своите кадри. Сред най-търсените специалности в професионално направление „Икономика“ са: Стопанско управление, Търговия, Логистика и Индустриален мениджмънт“, поздравява в обръщение министър Никола Стоянов. Той изтъква, че УНСС обучава кадрите за някои от най-добре платените специалности. Например, най-високата средна месечна заплата в сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти“ стига до 4208 лв. В сектор „Финансови и застрахователни дейности“ средното възнаграждение на месец е 2 749 лв.

<i>Всички видео поздравления можете да видите <a href="https://unwebg-my.sharepoint.com/personal/viki_s_unwe_bg/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fpersonal%2Fviki%5Fs%5Funwe%5Fbg%2FDocuments%2FENGAGE%2EEU%20Rectors%20Greetings%2Emp4&amp;parent=%2Fpersonal%2Fviki%5Fs%5Funwe%5Fbg%2FDocuments" target="_blank"><strong>тук</strong></a>.</i>

Всички видео поздравления можете да видите тук.

По време на церемонията за старта на академичната учебна година ректорът награди с грамоти студенти от университета, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика, на която УНСС беше домакин тази година. Проф. Димитров отбеляза, че ръководителят на отбора на УНСС доц. д-р Мая Микренска, която е председател на Организационния комитет и член на Националната комисия на олимпиадата, както и ръководителят на отбора гл. ас. д-р Вилислав Бучакчиев, са се справили отлично с организацията на събитието. &bdquo;Искам да ви благодаря за вашата съпричастност към домакинството на олимпиадата. Поздравявам всички с началото но новата академична учебна година, като им желая здраве и дръзновение за много добри дела&ldquo;, каза доц. Микренска. <em>Награждаването можете да видите на снимките долу</em>.

По време на церемонията за старта на академичната учебна година ректорът награди с грамоти студенти от университета, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика, на която УНСС беше домакин тази година. Проф. Димитров отбеляза, че ръководителят на отбора на УНСС доц. д-р Мая Микренска, която е председател на Организационния комитет и член на Националната комисия на олимпиадата, както и ръководителят на отбора гл. ас. д-р Вилислав Бучакчиев, са се справили отлично с организацията на събитието. „Искам да ви благодаря за вашата съпричастност към домакинството на олимпиадата. Поздравявам всички с началото но новата академична учебна година, като им желая здраве и дръзновение за много добри дела“, каза доц. Микренска. Награждаването можете да видите на снимките долу.

Проф. Димитров, премиерът Гълъб Донев и официалните гости поднесоха цветя пред паметника на основателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев.

Проф. Димитров, премиерът Гълъб Донев и официалните гости поднесоха цветя пред паметника на основателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев.

Проф. Димитров, премиерът Гълъб Донев и официалните гости поднесоха цветя пред паметника на основателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев.

Проф. Димитров, премиерът Гълъб Донев и официалните гости поднесоха цветя пред паметника на основателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев.

Галерия снимки от С приветствие на министър-председателя Гълъб Донев започна академичната учебна г ...