Катедра „Медии и обществени комуникации“ проведе първото издание на „Форум по бизнес журналистика“

петък, 13 май 2022 11:20

Разглеждате снимки от Катедра „Медии и обществени комуникации“ проведе първото издание на „Форум по бизнес журналистика“

Вижте пълен текст на Катедра „Медии и обществени комуникации“ проведе първото издание на „Форум по бизнес журналистика“

<b>Г-н Веселин Димитров, редакционен директор&nbsp; на сп. &bdquo;</b><b>Forbs</b><b> България&ldquo;</b> обърна внимание на два момента. &bdquo;Бизнесът иска да разкаже своята история и започва да се конкурира с медиите&ldquo;. Той даде пример с любимия си футболен отбор в Бремен, Германия, който е &bdquo;узурпирал&ldquo; всички медийни канали &ndash; има <span>уеб страница, Facebook и&nbsp;</span>Instagram. &bdquo;Дали ще е футболен отбор или бизнес, те искат да се конкурират с медиите.&ldquo; Вторият важен за него момент е ситуацията, при която се оказва, че журналистът трябва да разказва история по начин, по който разказва или иска да бъде разказвана от бизнеса, в същото време трябва да се опитва да прави и обективна журналистика. Това трябва да спре.&ldquo; Според него сред уменията на добрия бизнес журналист е да може да събира качествена информация, да разказва добра история и да е обективен.

Г-н Веселин Димитров, редакционен директор  на сп. „Forbs България“ обърна внимание на два момента. „Бизнесът иска да разкаже своята история и започва да се конкурира с медиите“. Той даде пример с любимия си футболен отбор в Бремен, Германия, който е „узурпирал“ всички медийни канали – има уеб страница, Facebook и Instagram. „Дали ще е футболен отбор или бизнес, те искат да се конкурират с медиите.“ Вторият важен за него момент е ситуацията, при която се оказва, че журналистът трябва да разказва история по начин, по който разказва или иска да бъде разказвана от бизнеса, в същото време трябва да се опитва да прави и обективна журналистика. Това трябва да спре.“ Според него сред уменията на добрия бизнес журналист е да може да събира качествена информация, да разказва добра история и да е обективен.

Страница:

Галерия снимки от Катедра „Медии и обществени комуникации“ проведе първото издание на „Форум по би ...