Студиото на УНСС гарантира силно начало в мултимедийната журналистика

четвъртък, 18 февруари 2021 14:34

Разглеждате снимки от Студиото на УНСС гарантира силно начало в мултимедийната журналистика

Вижте пълен текст на Студиото на УНСС гарантира силно начало в мултимедийната журналистика

Модернизацията на студиото е последователна политика на ръководството на университета за развиване на медиен център, който вече се използва пълноценно не само от студентите, но в него УНСС създава собствено съдържание.

Модернизацията на студиото е последователна политика на ръководството на университета за развиване на медиен център, който вече се използва пълноценно не само от студентите, но в него УНСС създава собствено съдържание.

Студиото разполага с различни възможности за усвояване на основни технически умения и практики за телевизионната и радиожурналистика, пиар видеосъдържание и продуцентски проекти. Системата TriCaster позволява да се използват близо 30 различни 3D сета с фонове. Тук студентите по <span>&bdquo;</span>Медии и журналистика<span>&ldquo;</span> и <span>&bdquo;</span>Медия икономика<span>&ldquo;</span> правят професионални новинарски блокове, репортажи, интервюта, различни симулации на публицистични предавания, разказват истории. Те се учат също така да се изразяват добре, да говорят пред микрофон и на поведение пред камера.

Студиото разполага с различни възможности за усвояване на основни технически умения и практики за телевизионната и радиожурналистика, пиар видеосъдържание и продуцентски проекти. Системата TriCaster позволява да се използват близо 30 различни 3D сета с фонове. Тук студентите по Медии и журналистика и Медия икономика правят професионални новинарски блокове, репортажи, интервюта, различни симулации на публицистични предавания, разказват истории. Те се учат също така да се изразяват добре, да говорят пред микрофон и на поведение пред камера.

В студиото работят специалисти в създаването на телевизионна и видеопродукция &ndash; Златко Златанов, който е дългогодишен оператор, и режисьорът и монтажист Христо Христов. Те предават своите умения и в постпродукционната реализация.

В студиото работят специалисти в създаването на телевизионна и видеопродукция – Златко Златанов, който е дългогодишен оператор, и режисьорът и монтажист Христо Христов. Те предават своите умения и в постпродукционната реализация.

&bdquo;Имаме много идеи, които ще осъществим поетапно - например, да направим конкурс за водещи и да създадем университетски подкаст на икономическа и бизнес тематика. Журналистическата работа не е лесна и ние искаме да покажем на студентите, че тя си има своите тънкости и отговорности и те могат да ги усвоят при нас&ldquo;, добавя доц. Ангова.

„Имаме много идеи, които ще осъществим поетапно - например, да направим конкурс за водещи и да създадем университетски подкаст на икономическа и бизнес тематика. Журналистическата работа не е лесна и ние искаме да покажем на студентите, че тя си има своите тънкости и отговорности и те могат да ги усвоят при нас“, добавя доц. Ангова.

Катедрата осигурява добри възможности за стажове във водещи медийни организации, ПР агенции, продуцентски компании и маркетингови отдели.<b> </b>Пример за нова възможност е договорът, подписан между УНСС и Българската телеграфна агенция. Чрез него се осигурява платен стаж и обучение на студенти в авторитетната медийна институция. Близо 40 студенти от катедрата вече стажуват в БНТ.

Катедрата осигурява добри възможности за стажове във водещи медийни организации, ПР агенции, продуцентски компании и маркетингови отдели. Пример за нова възможност е договорът, подписан между УНСС и Българската телеграфна агенция. Чрез него се осигурява платен стаж и обучение на студенти в авторитетната медийна институция. Близо 40 студенти от катедрата вече стажуват в БНТ.

Галерия снимки от Студиото на УНСС гарантира силно начало в мултимедийната журналистика  ...