Ректорите на УНСС, ИУ и СА подписаха меморандум за сътрудничество

събота, 05 септември 2020 15:15

Разглеждате снимки от Ректорите на УНСС, ИУ и СА подписаха меморандум за сътрудничество

Вижте пълен текст на Ректорите на УНСС, ИУ и СА подписаха меморандум за сътрудничество

Меморандум за сътрудничество между УНСС, ИУ &ndash; Варна и СА - Свищов подписаха на 4 септември т.г. във Варна ректорите на трите висши училища проф. Димитър Димитров, проф. Евгени Станимиров и проф. Марияна Божинова (<i>на снимките долу</i>).

Меморандум за сътрудничество между УНСС, ИУ – Варна и СА - Свищов подписаха на 4 септември т.г. във Варна ректорите на трите висши училища проф. Димитър Димитров, проф. Евгени Станимиров и проф. Марияна Божинова (на снимките долу).

С този меморандум се запълва празна ниша в сферата на висшето образование у нас - сътрудничеството между български университети, които досега са търсили такъв тип партньорство най-вече с висши училища&nbsp;от чужбина, заяви проф. Димитър Димитров.

С този меморандум се запълва празна ниша в сферата на висшето образование у нас - сътрудничеството между български университети, които досега са търсили такъв тип партньорство най-вече с висши училища от чужбина, заяви проф. Димитър Димитров.

В областта на обучението университетите ще си сътрудничат за съвместно обучение за изграждане на знания, умения и компетенции, съответстващи на нуждите на пазара на труда и за повишаване на ефективността на практическото обучение. В областта на науката, изследванията и иновациите те ще работят за&nbsp; съвместен принос към утвърждаването и развитието на научноизследователската и иновационната дейност на национално и международно ниво; съвместно участие в проекти по програма &bdquo;Хоризонт Европа&ldquo; и други европейски и национални научни програми; съвместна публикационна активност; организация на съвместни национални и международни научни форуми.

В областта на обучението университетите ще си сътрудничат за съвместно обучение за изграждане на знания, умения и компетенции, съответстващи на нуждите на пазара на труда и за повишаване на ефективността на практическото обучение. В областта на науката, изследванията и иновациите те ще работят за  съвместен принос към утвърждаването и развитието на научноизследователската и иновационната дейност на национално и международно ниво; съвместно участие в проекти по програма „Хоризонт Европа“ и други европейски и национални научни програми; съвместна публикационна активност; организация на съвместни национални и международни научни форуми.

Проф. Станимиров връчи на проф. Димитров почетен знак на ректора на ИУ.

Проф. Станимиров връчи на проф. Димитров почетен знак на ректора на ИУ.

Галерия снимки от Ректорите на УНСС, ИУ и СА  подписаха меморандум за сътрудничество ...