Ректорът се срещна с новото ръководство на НПСС

понеделник, 09 март 2020 17:48

Разглеждате снимки от Ректорът се срещна с новото ръководство на НПСС

Вижте пълен текст на Ректорът се срещна с новото ръководство на НПСС

Сътрудничеството между УНСС и Националното представителство на студентските съвети (НПСС) обсъдиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и новоизбраното ръководство на НПСС. На срещата присъстваха доц. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционалното и бизнес партньорство и студентски политики, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет (СС), Илиян Чабуклийски, секретар на СС, и Георги Стаматов, председател на Комисията по социално-битовите въпроси на учащите си (<i>на снимката долу</i>).

Сътрудничеството между УНСС и Националното представителство на студентските съвети (НПСС) обсъдиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и новоизбраното ръководство на НПСС. На срещата присъстваха доц. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционалното и бизнес партньорство и студентски политики, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет (СС), Илиян Чабуклийски, секретар на СС, и Георги Стаматов, председател на Комисията по социално-битовите въпроси на учащите си (на снимката долу).

Председателят на НПСС Даниел Парушев представи членовете на ръководството и заяви, че то е изключително силно, защото в него има студенти и докторанти от &nbsp;големи и малки висши училища &ndash; държавни и частни, от София и страната.

Председателят на НПСС Даниел Парушев представи членовете на ръководството и заяви, че то е изключително силно, защото в него има студенти и докторанти от  големи и малки висши училища – държавни и частни, от София и страната.

Ректорът поздрави новото ръководство на НПСС, пожела му успех и изрази убедеността си, че сътрудничеството между Представителството и УНСС ще се обогатява и разширява. &bdquo;Колкото нашето взаимодействие е по-тясно, толкова по-добри решения ще взимаме, защото обратната връзка по отношение на учебния процес, на социално-битовите въпроси и др. ще бъде по-ефективна. Трябва да търсим общи решения&ldquo;, посочи проф. Димитров.

Ректорът поздрави новото ръководство на НПСС, пожела му успех и изрази убедеността си, че сътрудничеството между Представителството и УНСС ще се обогатява и разширява. „Колкото нашето взаимодействие е по-тясно, толкова по-добри решения ще взимаме, защото обратната връзка по отношение на учебния процес, на социално-битовите въпроси и др. ще бъде по-ефективна. Трябва да търсим общи решения“, посочи проф. Димитров.

Председателят на СС Ангел Стойков също поздрави новото ръководство на НПСС и го определи като компетентен екип, с нови идеи за развитие на студентското самоуправление. Той изрази задоволство от факта, че негов председател е представителят на УНСС Даниел Парушев. &bdquo;В сътрудничество с НПСС Студентският съвет ще постави категорично въпросите за намалението на броя студенти, които ще бъдат приети в УНСС през тази година, и за намалението на студентските стипендии&ldquo;, заяви Стойков.

Председателят на СС Ангел Стойков също поздрави новото ръководство на НПСС и го определи като компетентен екип, с нови идеи за развитие на студентското самоуправление. Той изрази задоволство от факта, че негов председател е представителят на УНСС Даниел Парушев. „В сътрудничество с НПСС Студентският съвет ще постави категорично въпросите за намалението на броя студенти, които ще бъдат приети в УНСС през тази година, и за намалението на студентските стипендии“, заяви Стойков.

Лидия Даскалова, зам.-председател на НПСС &ndash; представител на СУ &bdquo;Св. Кл. Охридски&ldquo;, подкрепи мнението на ректора, че е нужно ново разпределение на местата в студентските общежития между висшите училища.

Лидия Даскалова, зам.-председател на НПСС – представител на СУ „Св. Кл. Охридски“, подкрепи мнението на ректора, че е нужно ново разпределение на местата в студентските общежития между висшите училища.

Доц. Стоянова също поздрави новото ръководство на НПСС и му пожела успех. Според нея Представителството трябва категорично да постави въпроса за драстичното намаление на приема в УНСС, особено в професионалните направления &bdquo;Икономика&ldquo; и &bdquo;Администрация и управление&ldquo;. Председателят на НПСС увери, че ще настоява МОН да даде отговор на този въпрос.

Доц. Стоянова също поздрави новото ръководство на НПСС и му пожела успех. Според нея Представителството трябва категорично да постави въпроса за драстичното намаление на приема в УНСС, особено в професионалните направления „Икономика“ и „Администрация и управление“. Председателят на НПСС увери, че ще настоява МОН да даде отговор на този въпрос.

&bdquo;Надявам се срещи като днешната да станат регулярни, защото сме едно цяло&ldquo;, каза ректорът проф. Димитров.&nbsp;&nbsp;

„Надявам се срещи като днешната да станат регулярни, защото сме едно цяло“, каза ректорът проф. Димитров.  

Галерия снимки от Ректорът се срещна с новото ръководство на НПСС ...