Четвърто национално съвещание на АИУБ

понеделник, 11 юни 2018 13:47

Разглеждате снимки от Четвърто национално съвещание на АИУБ

Вижте пълен текст на Четвърто национално съвещание на АИУБ

Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) проведе своето четвърто национално съвещание на 9 юни т.г. в УОБ &ndash; Равда. В него участваха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС &bdquo;бакалавър&ldquo; и продължаващо обучение и председател на АИУБ, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ,&nbsp; Лидия Велчева - директор на дирекция &bdquo;Кабинет на ректора&ldquo;,&nbsp;директори и зам.-директори на училища-членове на АИУБ (<i>на снимката долу</i>).

Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) проведе своето четвърто национално съвещание на 9 юни т.г. в УОБ – Равда. В него участваха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение и председател на АИУБ, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ,  Лидия Велчева - директор на дирекция „Кабинет на ректора“, директори и зам.-директори на училища-членове на АИУБ (на снимката долу).

Доц. д-р Миланка Славова откри съвещанието, поздрави участниците и изрази удовлетворение от дейността на АИУБ през изминалия отчетен период.

Доц. д-р Миланка Славова откри съвещанието, поздрави участниците и изрази удовлетворение от дейността на АИУБ през изминалия отчетен период.

Проф. д-р Даниела Фесчиян представи доклад за дейността на АИУБ през учебната 2017/2018 г., в който направи задълбочен анализ на проведените национални състезания и конкурси и другите дейности на Асоциацията, както за отчетния период, така и в сравнение с предходните две учебни години.&nbsp;Тя акцентира върху неколкократното увеличаване на броя на участниците в националните състезания и конкурси и повишаването на резултатите от тяхното представяне.

Проф. д-р Даниела Фесчиян представи доклад за дейността на АИУБ през учебната 2017/2018 г., в който направи задълбочен анализ на проведените национални състезания и конкурси и другите дейности на Асоциацията, както за отчетния период, така и в сравнение с предходните две учебни години. Тя акцентира върху неколкократното увеличаване на броя на участниците в националните състезания и конкурси и повишаването на резултатите от тяхното представяне.

В доклада си доц. Миланка Славова анализира тенденциите в приема на студенти в нашия университет (държавна поръчка и платено обучение) в професионалните направления &bdquo;Икономика&ldquo;, &bdquo;Администрация и управление&ldquo; и &bdquo;Право&ldquo; и направи паралел между УНСС и други държавни и частни висши училища.

В доклада си доц. Миланка Славова анализира тенденциите в приема на студенти в нашия университет (държавна поръчка и платено обучение) в професионалните направления „Икономика“, „Администрация и управление“ и „Право“ и направи паралел между УНСС и други държавни и частни висши училища.

Директорът на Националната търговско-банкова гимназия и член на Координационния съвет на АИУБ Емилия Иванова представи в доклада си &bdquo;Тенденции в развитието на професионалното образование в България&ldquo; анализ на съществуващите проблеми в дейността на училищата-членове на АИУБ.

Директорът на Националната търговско-банкова гимназия и член на Координационния съвет на АИУБ Емилия Иванова представи в доклада си „Тенденции в развитието на професионалното образование в България“ анализ на съществуващите проблеми в дейността на училищата-членове на АИУБ.

Инж. Любка Байлова, директор на Професионалната гимназия по икономика и туризъм &bdquo;Алеко Константинов&ldquo; - Велинград, представи доклад &bdquo;Успешна училищна общност, обединена от минало, настояще и бъдеще&ldquo; и разказа за изградените дългогодишни контакти и богатата алумни дейност на гимназията.

Инж. Любка Байлова, директор на Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ - Велинград, представи доклад „Успешна училищна общност, обединена от минало, настояще и бъдеще“ и разказа за изградените дългогодишни контакти и богатата алумни дейност на гимназията.

Докладите предизвикаха дискусии сред участниците в съвещанието <i>(</i><i>на снимките долу</i>).

Докладите предизвикаха дискусии сред участниците в съвещанието (на снимките долу).

<i>Инж. Катя Адърска-Даскова</i><i>,<br></i><i>директор на Професионална</i><i>та </i><i>гимназия </i><i>&bdquo;</i><i>Владимир Заимов</i><i>&ldquo;</i><i> - Сопот</i>

Инж. Катя Адърска-Даскова,
директор на Професионалната гимназия Владимир Заимов - Сопот

<i>Мая Гешева</i><i>,</i><i> директор на Национална</i><i>та </i><i>финансово-стопанска гимназия - София</i>

Мая Гешева, директор на Националната финансово-стопанска гимназия - София

<em>Инж. Румяна Иванова - директор на Професионална</em><em>та</em><em> гимназия по икономика - Перник</em>

Инж. Румяна Иванова - директор на Професионалната гимназия по икономика - Перник

Прието беше становище на АИУБ до Министерството на образованието и науката с конкретни предложения, свързани с натовареността на преподавателите по учебни практики, разрешаването на дистанционната форма на обучение, стандартизирането на скалите за оценяване на държавните зрелостни изпити и държавните квалификационни изпити, промените в Единния разходен стандарт и др.

Прието беше становище на АИУБ до Министерството на образованието и науката с конкретни предложения, свързани с натовареността на преподавателите по учебни практики, разрешаването на дистанционната форма на обучение, стандартизирането на скалите за оценяване на държавните зрелостни изпити и държавните квалификационни изпити, промените в Единния разходен стандарт и др.

Галерия снимки от Четвърто национално съвещание на АИУБ ...