Семинар „10 години специалност „Предприемачество“ – с поглед към бъдещето“

вторник, 05 декември 2017 9:04

Разглеждате снимки от Семинар „10 години специалност „Предприемачество“ – с поглед към бъдещето“

Вижте пълен текст на Семинар „10 години специалност „Предприемачество“ – с поглед към бъдещето“

В голямата конферентна зала се проведе младежки семинар по предприемачество под надслов „10 години специалност „Предприемачество“ – с поглед  към бъдещето“, в който взеха участие представители на практиката, докторанти, преподаватели и студенти.

В голямата конферентна зала се проведе младежки семинар по предприемачество под надслов „10 години специалност „Предприемачество“ – с поглед  към бъдещето“, в който взеха участие представители на практиката, докторанти, преподаватели и студенти.

На откриването на семинара<i> </i>присъстваха проф. д.ик.н Кирил Тодоров, директор на Института по &nbsp;предприемачество, основател и почетен ръководител на катедра &bdquo;Предприемачество&ldquo;, създател на специалността &bdquo;Предприемачество&ldquo;, заслужил професор на УНСС, доц. д-р Костадин Коларов, ръководител на катедра &bdquo;Предприемачество&ldquo;, д-р Кирил Григоров, управител на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столичната община,&nbsp; Цън Цон, собственик на &bdquo;Тараленд Груп&ldquo;.<i>&nbsp;</i>

На откриването на семинара присъстваха проф. д.ик.н Кирил Тодоров, директор на Института по  предприемачество, основател и почетен ръководител на катедра „Предприемачество“, създател на специалността „Предприемачество“, заслужил професор на УНСС, доц. д-р Костадин Коларов, ръководител на катедра „Предприемачество“, д-р Кирил Григоров, управител на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столичната община,  Цън Цон, собственик на „Тараленд Груп“. 

Форумът беше открит от проф. Кирил Тодоров, който разказа за създаването и развитието на единствената катедра &bdquo;Предприемачество&ldquo; в България, за проблемите пред предприемачеството в различни региони на страната и др. Той изтъкна, че още преди създаването на катедрата в УНСС е твърдял, че предприемачеството е дисциплината на XXI век &ndash; &bdquo;думи, които станаха реалност&ldquo;.

Форумът беше открит от проф. Кирил Тодоров, който разказа за създаването и развитието на единствената катедра „Предприемачество“ в България, за проблемите пред предприемачеството в различни региони на страната и др. Той изтъкна, че още преди създаването на катедрата в УНСС е твърдял, че предприемачеството е дисциплината на XXI век – „думи, които станаха реалност“.

Проф. Тодоров засегна и темата за определението на малките и средните фирми като &bdquo;гръбнак на икономиката у нас&ldquo;, което според него не е вярно, защото &bdquo;малките и средни фирми не могат да образуват сами гръбначен стълб&ldquo;.

Проф. Тодоров засегна и темата за определението на малките и средните фирми като „гръбнак на икономиката у нас“, което според него не е вярно, защото „малките и средни фирми не могат да образуват сами гръбначен стълб“.

Г-н Цон представи&nbsp; темата &bdquo;Проблемите на младите предприемачи в България&ldquo;. Предприемачеството е нещо много специално, то е повече от професия, защото съдържа философия, здраве, време, нерви, качества и знания. Важно е предприемачът да има богат житейски опит и култура, за да вижда възможно най-далеч в бъдещето. Той трябва да знае, че ще му се наложи да премине през много трудности по пътя към успеха, изтъкна собственикът на &bdquo;Тараленд Груп&ldquo;.

Г-н Цон представи  темата „Проблемите на младите предприемачи в България“. Предприемачеството е нещо много специално, то е повече от професия, защото съдържа философия, здраве, време, нерви, качества и знания. Важно е предприемачът да има богат житейски опит и култура, за да вижда възможно най-далеч в бъдещето. Той трябва да знае, че ще му се наложи да премине през много трудности по пътя към успеха, изтъкна собственикът на „Тараленд Груп“.

Галерия снимки от Семинар  „10 години специалност „Предприемачество“ – с поглед  към бъдещето“ ...