Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство

петък, 18 декември 2015 15:21

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи сертификати на победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство, което се проведе на 12 декември в Тестовия център на УНСС. На церемонията в зала „Тържествена“ присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор и зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“,  проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България, Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), Христо Славов, управител на Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл” и списание „Счетоводство плюс Данъци, Социални отношения”, Емил Евлогиев, зам.-председател на Института на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС), преподаватели и гости.

Проф. Симеонов открива церемонията. Вдясно: проф. Стати Статев, проф. Даниела Фесчиян, Емилия Иванова, Христо Славов, Емил Евлогиев

Церемонията беше открита с националния, европейския и студентския химн Gaudeamus igitur, а участниците бяха представени и приветствани от проф. д-р Огнян Симеонов.

Бъдещите възпитаници на УНСС чуха за пръв път студентския химн

Скъпи бъдещи колеги, обърна се към победителите в състезанието проф. Статев. Не случайно чухте и студентския химн, защото учениците, които получават сертификати днес, вече са студенти в УНСС. С документа им се признава оценка „Отличен“ 6 за кандидатстудентския изпит в поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол“ за учебната 2016/2017 г., обяви ректорът.

Ректорът приветства победителите в състезанието

Проф. Статев представи университета пред бъдещите студенти. Той изтъкна, че УНСС е най-голямото висше училище в страната, с най-висока акредитация от НАОА сред университетите у нас, с най-висока институционална оценка в основните професионални направления. Ректорът съобщи също, че сред възпитаниците на УНСС си шестима премиери, шестима министри на външните работи и 13 финансови министри в 14-е правителства след 1989 г. „Вярвам, че сред вас, в тази зала, има бъдещи премиери и министри“, каза проф. Статев и поздрави учениците за добрия избор на университет.

В зала „Тържествена“

Ректорът сподели и замисъла на ректорското ръководство: Националната търговско-банкова гимназия да стане асоциирано средно училище към УНСС. Той посочи, че елитната гимназия подготвя с доказано най-високо качество кадри за икономическите специалности на университета.

Проф. Статев награди Христо Славов, управител на ОРКП „Мисъл” и списание „Счетоводство плюс Данъци, Социални отношения”, с възпоменателния медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС“ за заслуги в развитие на сътрудничеството с УНСС и по повод неговата 60-годишнина.

Проф. Статев показва възпоменателния медал на висшето училище преди да го връчи на Христо Славов (вдясно)

Христо Славов, главен организатор на Националния конкурс по счетоводство за средношколци, който се провежда съвместно с УНСС и ИДЕС от 1998 г., благодари за отличието и съвместната работа в името на качественото образование. Потенциалът на УНСС е огромен, в него ще получите знания и кариерен шанс, посочи той.

Директорът на НТБГ Емилия Иванова поздрави проф. Статев за преизбирането му като ректор на УНСС. Да станем базово училище на университета е моя отдавнашна мечта, нашите усилия са да получим такъв статут, посочи тя. На учениците в залата тя напомни мисъл на Айнщайн: „Животът е като карането на велосипед: спреш ли, изгубваш равновесие“.

Емилия Иванова

От името на ИДЕС неговият зам.-председател Емил Евлогиев, възпитаник на УНСС, поздрави победителите в състезанието за постигнатия резултат и възможността да станат част от най-престижния университет в страната (на снимката долу).

Ректорът проф. Статев връчи сертификати на най-добрите от отличените 34-ма участници в Националното състезание по счетоводство и финанси (на снимките долу).

Сертификати връчиха и проф. д-р Стоян Стоянов, заслужил професор на УНСС, досегашен председател на Общото събрание на университета, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор на УНСС, и Емилия Иванова, директор на НТБГ.

.

 

 

Галерия снимки от Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по финанси  ...