Дипломи за бакалаврите и магистрите от специалност „Публична администрация“

вторник, 25 ноември 2014 0:00

На тържествена церемония в аула „Максима“ катедра „Публична администрация“ изпрати своите 160 бакалаври и 30 магистри от четиринадесетия си випуск. На връчването на дипломите присъстваха заместник-ректорът по обучение в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение на УНСС проф. д-р Веселка Павлова, председателят на Фондацията за реформа в местното самоуправление Здравко Сечков, заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов, ръководителят на катедра  „Публична администрация“ доц. д-р Александър Вълков, преподаватели и гости.

Абсолвенти, преподаватели и гости в аула "Максима"

Няма съмнение, че навън ви чакат бури, но ви пожелавам, скъпи приятели, бури и битки, които да печелите, каза доц. д-р Александър Вълков. Той изрази увереността си, че абсолвентите от специалността знаят как да боравят с платната и компаса на знанието и напомни, че това е усилие, което не приключва с получаването на дипломите. „Истинските  трудности не са изпитите в УНСС, а извън него. Те са житейските трудности и огромните  очаквания към професията, към компетентното и изпълнено с човещина публично управление. Знам и дълбоко вярвам, че вие, може би и с наша помощ, имате куража да вземете тези изпити. Вие сте истински представители на голямото семейство на нашия университет“, каза още ръководителят на катедра „Публична администрация“. Доц. д-р Вълков пожела на завършващите здраве и амбиция, воля и решителност, вдъхновение и истински предизвикателства, битки за значими неща. „Не забравяйте, че сега имате всичко: младост, желание и дух. Не забравяйте и девиза на УНСС: „Духът прави силата.“, каза още той. 

Доц. Вълков поздравява випуска

От името на ректора на УНСС проф. д.ик.н Стати Статев приветствие към завършващите отправи проф. д-р Веселка Павлова. Тя припомни, че обучението е през целия живот и  продължава и в следващите образователни степени. „Имайте самочувствието на изградени специалисти, които са завършили УНСС“, изтъкна проф. Павлова.

Приветствие от проф. Веселка Павлова

Скъпи приятели, вие сте прекрасни млади българи! Благородно ви завиждам, че имате този забележителен университет, тези прекрасни преподаватели и подкрепящи родители, за да започнете своя професионален път с летящ старт, обърна се към абсолвентите зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов. Убеден съм, че в предстоящите месеци и години вие ще докажете своя професионализъм, който сте изградили в УНСС, категоричен бе той. От името на кмета на Столична община д-р Чобанов предаде: „Скъпи абсолвенти, получавайки възможно най-доброто  образование във вашата професия, вие поемате и огромната отговорност да предавате вашите знания на тези след вас, да работите за нашето общество и да се реализирате като достойни граждани на България и Европейския съюз“. Д-р Чобанов припомни на дипломантите  и думите на основателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев: На която и работа да се посветите, имайте предвид интересите на България преди и над всичко.

Тодор Чобанов връчва дипломата на абсолвентка

Церемонията продължи с връчване на дипломите на магистрите. Пълната отличничка  Мария Павлова благодари на преподавателите за техния професионализъм и всеотдайност и увери колегите си, че положените усилия ще се отплатят в професионалното им бъдеще.

Диплома с пожелание "На добър час!" от проф. Павлова

Новак Новаков и Стела Маркова бяха двамата отличници сред бакалаврите. „Надявам се никога да не спираме и да вървим смело и само напред, докато не достигнем собствените си цели. На добър час!“, каза на колегите си Новак Новаков.

Абсолвентки

 

Галерия снимки от Дипломи за бакалаврите и магистрите от специалност „Публична администрация“ ...