Спортен празник 2013 г.

вторник, 17 декември 2013 16:05

Спортният комплекс „Бонсист” се изпълни със студенти по случай традиционния спортен празник за 8-и декември, организиран от катедра „Физическо възпитание и спорт”. Представителните отбори на университета получиха своите поздравления и овации за извоюваните купи и медали през годината. Припомнен бе и фактът, че УНСС зае трето място от общо 52 висши училища в страната след направено комплексно класиране от АУС „Академик”, а ст. пр. Лариса Касабова стана преподавател-треньор на годината.

Спортната слава на университета

Официални гости на спортния празник бяха зам.-ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски” и др.

Преди началото на церемонията отборите по баскетбол, волейбол, футбол, футзал, плуване, тенис, тенис на маса, аеробика, шахмат, спортно катерене, както и мажоретният състав на университета заеха място в залата. Те носеха и своите отличия, спечелени в оспорвани състезания през годината.

При откриването на празника. Отдясно наляво: ст. пр. Спас Ставрев, Димитър Дилчев, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов

Ние, преподавателите от катедра „Физическо възпитание и спорт”, сме щастливи да видим отново днес в зала „Бонсист” толкова много студенти, с които да изживеем заедно приятната емоция на спортната надпревара, даде началото на тържеството ст. пр. Светлана Цонева, която бе и водещ на церемонията.

Проф. Кисимов поздрави участниците в празника от името на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Важното е човек да започне да побеждава и да знае, че след това ще може да победи всеки, каза проф. Кисимов.

Проф. Кисимов приветства участниците в спортния празник

Кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев пожела на младите спортисти успехи и нови победи през 2014 г. С гордост и удовлетворение приветства студентите и ст. пр. Спас Ставрев.

Проф. Кисимов връчи специална награда на Мартин Желев, бакалавър по счетоводство и магистър по търговия, а в момента – първокурсник в специалност „Право“ отново в нашия университет. Плувецът, спечелил над 100 златни медала в различни турнири, европейски и световни първенства, е пример за това, че ученето, работата и спорта могат да се съчетават успешно. Мартин е подобрил 18 национални рекорда на България за една година и е един от най-добрите плувци на страната ни.

Поздравления за шампиона Мартин Желев

Шоуто продължи с красивото акробатично изпълнение на талантливите момичета с ръководител  Силвия Иванова, а след тях триумфално завършиха спортната церемония мажоретките на УНСС.

Акробатичното изпълнение на талантливите момичета

Празникът продължи със състезанията в различните спортове, а залата остана изпълнена с амбицията за победа на младите състезатели.

Мажоретките

Галерия снимки от Спортен празник 2013 г. ...