Купата на ректора бе връчена за 17-и път на турнира по тенис

четвъртък, 30 май 2013 10:03

Доц. д-р Живко Драганов от катедра „Частноправни науки” и гл. ас. Марко Димитров от катедра „Политическа икономия” са носителите на седемнадесетата купа на ректора на УНСС на ежегодния турнир по тенис на корт на двойки.

Победителите (отляво надясно): ст. преп. Спас Ставрев, гл. ас. Марко Димитров,
доц. д-р Марчо Марков, доц. д-р Живко Драганов и проф. д-р Георги Янков.

Другите двама финалисти, с които шампионите се съревноваваха на кортовете, са доц. д-р Александър Вълков от катедра „Публична администрация“ и ст. преп. Иван Стоилов.

Вицешампионите доц. д-р Александър Вълков и ст. преп. Иван Стоилов.

Зам.-ректорът по продължаващото обучение доц. д-р Марчо Марков поздрави от името на ректора всички участници и връчи купите на шампионите.

Награждаването

Наградата за феърплей, която се връчва за втори път, получи проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност”. Ст.преп. Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт”, връчи индивидуална награда на гл.ас. Марко Димитров, един от победителите в на турнира. Всички участници получиха сини тениски.

Проф. д-р Георги Янков връчва наградата за феърплей на проф. д-р Димитър Димитров.

Организатори на турнира са Академичният спортен клуб „Св. Георги Победоносец” с председател и основател проф. д-р Георги Янков, ръководител на катедра „Политология“, и катедрата „Физическо възпитание и спорт”.

„Участниците, показали отлична спортна форма, стигнаха до финала“, отбеляза съдията на турнира ст. преп. Кирил Германлиев, който познава отблизо играта на състезателите. Самият той е първият носител на Купата на ректора на УНСС и десеткратен шампион.

По време на финала

Силният вятър не успя да попречи на спортния дух и амбицията за победа на състезателите. Публиката през цялото време насърчаваше и подкрепяше финалистите.

Участниците в турнира с председателя на Академичния спортен клуб
проф. д-р Георги Янков и зам.-ректора доц. д-р Марчо Марков.

Участниците в турнира бяха разделени на две групи от по шест отбора. Първите места в „А” група заеха проф. д-р Георги Янков и ст. преп. Петър Иванов, а в „Б” група - доц. д-р Живко Драганов и гл.ас. Марко Димитров.

Галерия снимки от Купата на ректора бе връчена  за 17-и път на турнира по тенис  ...