Националната олимпиада по испански език отново с председател наш преподавател

вторник, 26 март 2013 9:03

Доц. д-р Даниела Кох-Кожухарова, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ в УНСС и дългогодишен председател на комисията по провеждането на националната олимпиада по испански език, откри  тазгодишната олимпиада, която се проведе в ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров“ -  Хасково.

При откриването на събитието в обновената сграда на хасковския театър доц. Кожухарова изтъкна, че след прецизна предварителна селекция на общинско и областно ниво, до националния кръг са достигнали най-добрите млади испанисти. Тя напомни на олимпийците, че имат сериозен стимул да бъдат сред най-добрите. От една страна, националната олимпиада е традиционно мерило за качеството на обучението по испански език в многобройните училища в страната, където се изучава езикът на Сервантес. От друга, по регламент предстои да бъдат излъчени петима лауреати 12-класници, а при участниците от 8 до 11 клас - тримата най-добре представили се ще получат стипендии.

Доц. Кожухарова открива олимпиадата

Доц. Кожухарова пожела на участниците посрещналият ги ураганен вятър в града да раздуха, а не да угаси олимпийския огън. Тя поздрави от името на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково състезателите и гостите от градската управа и ги покани да го посетят. Концерт и театрална постановка (по мотиви на романа „Дон Кихот“ от Сервантес) дадоха тържествено продължение на събитието в препълнената зала на хасковския театър. В ролите на знаменития идалго от Ла Манча и неговия оръженосец Санчо Панса се бяха превъплътили ученици от ГПЧЕ „ Проф.д-р Асен Златаров“.

Теглене на изпитните варианти  По време на концерта

Очакваме най-добре представилите се млади испанисти да станат студенти на УНСС, каза още доц. Кожухарова и репликата й бе посрещната от бурни аплодисменти.

Галерия снимки от Националната олимпиада по испански език отново с председател наш преподавател ...