Нашият университет спечели трето място в отборното класиране сред 28-те висши училища, участвали в Зимния университет и Университетските зимни игри 2024 година

петък, 29 март 2024 8:18

За поредна година студентите от Университета за национално и световно стопанство взеха участие в Зимния университет и Университетските зимни игри, организирани от Националното представителство на студентските съвети в Република България и Асоциацията за университетски спорт „Академик", като за първи път в историята на Зимните университетски игри УНСС успя да заеме трето място в общото отборно класиране в конкуренция с 28 висши училища.

Студентите от УНСС се включиха в надпреварата за отличията в 6 дисциплини: сноуборд, ски рали, ски алпийски дисциплини (гигантски слалом), ски бягане, снежна щафета и бърза шейна. Голям успех постигнаха двама от представителите на делегацията, състезаващи се в дисциплините сноуборд и ски алпийски дисциплини (гигантски слалом).

Виктория Янчева, 2-ри курс, специалност „Бизнес информатика и комуникации с преподаване на английски език“, грабна златния медал в дисциплината сноуборд (жени).

Бронзов медал в състезанието по гигантски слалом (мъже) спечели Антон Томов, 4-ти курс, специалност „Икономика на транспорта и енергетиката“.

В тазгодишното ХIV издание на Зимния университет взеха участие 420 студенти от 28 висши училища. Зимният университет цели изграждането на активен диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

   

Галерия снимки от Нашият университет спечели трето място в отборното класиране сред 28-те висши уч ...