Връчване на дипломите на завършилите от катедра „Икономическа социология“

петък, 01 декември 2023 8:05

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени дипломите на бакалаври и магистри от катедра „Икономическа социология“. Официални гости на тържеството бяха д-р Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Ръководителят на катедра „Икономическа социология“ проф. д-р Георги Петрунов, който е и декан на Общоикономическия факултет, заместник-ръководителят на катедрата
доц. д-р Тодорка Кинева, модератор на събитието, и преподавателите от Катедрата присъстваха на тържествената церемония, която започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Доц. д-р Тодорка Кинева, проф. д-р Георги Петрунов, д-р Иванка Шалапатова и проф. д-р Димитър Димитров

Ръководителят на Катедрата проф. д-р Георги Петрунов откри церемонията с думите:

„Гордейте се с извървения път и с усилията, които сте вложили за справянето с всички трудности, възникнали по време на обучението ви. Знанията, които сте получили и уменията, които сте изградили по време на обучението в УНСС, са стабилна база, върху която сте стъпили, за да преследвате успешно целите си. Редица колеги преди вас, завършили нашия университет, имаха тази основа и днес може да ги видим на най-високи позиции в управлението на държавата и бизнеса. Пожелавам ви да бъдете все така целеустремени, постоянни в действията си и удовлетворени от постиженията си! Вярвайте в себе си и работете за изпълнение на мечтите си. И помнете, че е във ваши ръце да промените това, което не ви харесва от заобикалящата ви среда и да направите така, че след години, поглеждайки назад към това, което сте постигнали, да си кажете: „Справих се добре."


„В тези турбулентни времена вие не може да бъдете тясно специализирани. Необходима е широка обща култура, използване на различни методи за анализ, а именно това дава социологията. И тя може да бъде използвана навсякъде и да дава добра обратна връзка за управлението на процесите. Неслучайно вашите колеги, които са завършили тези специалности, имат успешно развитие. Така че ви очакват хубави перспективи. Знайте, че имате много по-широк хоризонт за работа от нашето поколение. Нашият университет е тук, иска да помага, има прием за докторанти, възможност за нови и нови знания, вие винаги ще бъдете нашите студенти, на които може да подадем ръка. Бъдещето зависи от вас. Желая ви успех! “,  обърна се ректорът към дипломантите.

„Често ние политиците казваме, мъдрите политически решения се взимат само когато те са обосновани, точни и аргументирани. Всяка политика може да бъде полезна само ако стъпва на верни данни и анализи. А вие завършвате социология. Тя не само описва случващото се, а често чрез многопластовите си анализи открива причините за проблема, който изследваме“, обърна се към завършващите студенти д-р Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика. „Убедена съм, че УНСС освен знания е формирал у вас така наречените „меки умения“, които позволяват на хората да общуват ефективно, да си сътрудничат и успешно да управляват конфликти. Вярвам, че вие може да навлезете в професионалния си път със силен старт“, допълни министър Шалапатова.

Заместник-ръководителят на катедрата доц. д-р Тодорка Кинева обяви отличниците-магистри, на които ректорът връчи дипломите и грамоти – Светлана Лилова и Борислав Борисов.

Отличниците бакалаври са Димана Годинячка, Надим Михайлова, Йоана Георгиева, Дариана Костадинова, Антония Димитрова.

Всички получиха своите дипломи, тържествено връчени от техните преподаватели. 

При посещението си в Университета министърът на труда и социалната политика написа посвещение в Златната книга на УНСС, която пази спомени и поздравления от 103 години.

Галерия снимки от Връчване на дипломите на завършилите от катедра „Икономическа социология“ ...