Изявление на УНСС

вторник, 26 юни 2012 18:43

За сдружението „Майки срещу насилието в Студентски град“

Днес беше разпространено поредното изявление на „майките“, които никой не е виждал и чувал. В интернет няма нито едно име на техен представител, нито телефон за връзка с тях. Фактът е странен, защото когато сдружение застава зад социални каузи, не го прави анонимно.

Ректорът проф. Стати Статев в няколко интервюта покани на среща представители на сдружението. Не последва реакция. Затова отказваме да отговаряме на техни изявления.

За паметника на Карл Маркс

Висшият икономически институт (известен като ВИИ), предшественик на УНСС, носи името на Карл Маркс 42 години - от 1953 г. до 1995 г.

През 2008 г. с решение на Академичния съвет неговият бюст-паметник бе преместен в един от вътрешните дворове на университета. Като жест към хилядите възпитаници, върху чиято диплома е написано, че са завършили ВИИ „Карл Маркс“, и като послание към сегашните и бъдещите студенти за миналото на университета.

В навечерието на 2000 г., според допитване на Би Би Си до общественото мнение, Маркс бе посочен като велик мислител на хилядолетието. Един от най-големите му критици Жан-Пол Сартър писа, че „Маркс може да бъде отхвърлен, дори мразен, но не може да бъде заобиколен или пренебрегнат“. А според известния икономист Жан Атали „никой друг не е оказал върху света подобно влияние, с каквото Маркс беляза целия ХХ век“.

УНСС няма причина да се срамува нито от своята 92-годишна история, нито от настоящето си.

За дискотека „Ориент 33“

На наемателя е връчено предизвестие преди три месеца. По закон той трябва да преустанови дейността на дискотеката на 3 юли т.г. След тази дата академичното ръководство ще реши какво да бъде новото предназначение на този обект.

Галерия снимки от Изявление на УНСС ...