Нашият университет се включва в Дните на безопасността на пътя, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция

петък, 16 септември 2022 15:28

Университетът за национално и световно стопанство ще бъде партньор в кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в Дните на безопасността на пътя (16-22 септември).

Поканата към УНСС идва от Главна дирекция Национална полиция" и ще бъде под патронажа на министъра на вътрешните работи. Тазгодишното издание на инициативата се обединява и с Европейската седмица на мобилността в същия период.

По време на кампанията УНСС планира съвместно събитие със Съюза на българските автомобилисти. Информация за Дните на безопасността на пътя ще може да се види на специално обособен кът в университета.

УНСС се присъединява към инициативата като призовава всички участници в движението да преосмислят поведението си по пътищата и по този начин да се намалят опасните ситуации. Това ще увеличи безопасността на всички участници в движението, независимо дали пътуват с кола, мотоциклет, велосипед, електрически скутер или като пешеходци.


ROADPOL започва кампанията по безопасност на пътя през лятото на 2020 г. Те са наследник на успешната кампания на TISPOL „Проект Едуард“. Дните на безопасност на ROADPOL имат за цел да намалят броя на пътнотранспортните произшествия с фатален изход. Дните на безопасност на ROADPOL винаги се провеждат едновременно с Европейската седмица на мобилността на Европейската комисия.  Всеки ден средно по 70 души загиват по пътищата в Европа, а целта на кампанията е тази цифра да се сведе до нула.


Галерия снимки от Нашият университет се включва в Дните на безопасността на пътя, организирани от  ...