Ректорът проф. д-р Димитър Димитров откри кандидатстудентската кампания в УНСС

вторник, 02 февруари 2021 14:36


Скъпи кандидат-студенти,

Откриваме кандидатстудентската кампания за новата учебна 2021/2022 година. От тази седмица вече имате възможността да подавате заявления за предварителните приемни изпити. 

Всяка кандидатстудентска кампания за нас е радостно вълнение, защото ни среща с десетки хиляди млади хора, избрали да учат в УНСС. Този избор означава, че Вие, скъпи кандидат-студенти, искате да бъдете сред най-добрите в областта на икономиката, мениджмънта, социологията, правото, политическите науки и обществената комуникация. Вие избирате институция със 100-годишна история, дала на България  9 министър-председатели. С гордост мога да кажа, че УНСС подготвя елита на нацията.

Университетът предлага модерно образование в 43 бакалавърски специалности търсени от бизнеса. При нас ще откриете съвременни учебни планове, модерна учебна база, програми и методи на преподаване в съответствие със световните стандарти.

УНСС беше сред първите университети, които изградиха изцяло онлайн работен процес за учебната дейност. Чрез системата „Уеб студент“, която е част от цялостната дигитализация на работата в Университета, на Ваше разположение ще бъдат 21 онлайн услуги. Когато станете студенти в УНСС, ваши преподаватели ще бъдат авторитетни учени, които са и на ключови позиции в бизнеса и държавните институции. Ще се обучавате в модерна учебна среда, ще учите един или два семестъра в европейски университети по програмата за мобилност „Еразъм+“, а също и в европейската университетска мрежа ENGAGE.EU. Ще имате достъп до богат книжен фонд и световни бази данни в Университетската библиотека. Ще спортувате в един от най-големите и модерни студентски спортни комплекси в страната и не на последно място ще може да разчитате  на успешна реализация на пазара на труда. Чрез своя Междууниверситетски център за развитие на кариерата, УНСС среща ежедневно своите студенти с бизнеса, като осигурява стотици стипендии и платени стажове.

Вярвам, че през есента ще имам удоволствието да Ви приветствам като част от общността на най-големия университет в България.  

Успех!

Галерия снимки от Ректорът проф. д-р Димитър Димитров откри кандидатстудентската кампания в УНСС ...