Студенти от УНСС обсъдиха българското председателство на Съвета на ЕС

понеделник, 30 октомври 2017 9:16

В зала „Тържествена” се проведе младежки форум на тема „Българското председателство на Съвета на ЕС – гласът на младежите в обединена Европа”. Събитието бе организирано от катедра „Публична администрация” с подкрепата на Столична община, Програма Европа 2017 от сдружение „М.О.С.Т.”

На форума присъстваха доц. д-р Деница Горчилова, научен секретар в катедра „Публична администрация”, Татяна Колева, председател на работната група по дружествено право, Десислава Георгиева от сдружение „М.О.С.Т.”, Николай Николов, общински съветник в Столична община.

Татяна Колева, Десислава Георгиева, доц. Горчилова  и Николай Николов (отляво надясно)

В рамките на тази дискусия е важно да обобщим какво сме постигнали за 10 години в Европейския съюз и какво още можем да направим за България чрез това европредседателство, посочи Николай Николов. Той акцентира и върху факта, че София ще се превърне в европейска столица на спорта и сподели, че заради тези събития погледът на Европа ще бъде насочен към нашата страна.

В зала "Тържествена"

 

Основната ни дейност е насочена към разработването и управлението на проекти както на регионално, така и на национално и международно ниво, обясни Десислава Георгиева. Тя допълни, че сдружение „М.О.С.Т.” е инициатор за провеждането на дискусии и семинари, свързани с гражданските права. Стремим се да подпомагаме интелектуалното и творческото развитие както на деца и младежи, така и на хората в социална изолация, каза Георгиева.

По време на форума

 

В презентация на тема „Инструменти за приемане на законодателни актове на Европейския съюз (след договора от Лисабон)”  Татяна Колева коментира, че с Лисабонския договор се въвеждат редица промени, които целят по-ефективното функциониране на Европейския съюз. Колева запозна студентите с процеса на вземане на решения в рамките на обикновена законодателна процедура и разграничи ролите на Съвета на Европейския съюз и Европейския съвет.

Младежкият форум продължи с представянето на студентски етюди.

Галерия снимки от Студенти от УНСС обсъдиха българското председателство на Съвета на ЕС ...