Достойно представяне на УНСС в Зимен университет 2017

вторник, 21 март 2017 14:21

Студентите от УНСС се представиха достойно в Зимен университет 2017, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик” и Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Събитието се проведе за девети пореден път в курортния комплекс Боровец и в него участваха 23 висши училища. Зимният университет е наследник на Националните зимни студентски игри, организирани за първи път през 2009 г.

Нашите момчета и момичета

Нашите представители участваха в различни видове спорт - ски рали, бърза шейна, снежна щафета, сноуборд и ски алпийски дисциплини, както и във всички срещи и дискусии организирани от НПСС. УНСС спечели три втори места и се представи достойно в останалите дисциплини.

В програмата на Зимен университет 2017 бяха включени срещи с проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта, и проф. Николай Денков, министър на образованието и науката, както и лекции по актуални теми. Нашите студенти участваха в дискусии по въпросите на висшето образование, перспективите пред младите и проблемите в спорта.

По време на срещите

Зимен университет цели изграждането на активен диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Галерия снимки от Достойно представяне на УНСС в Зимен университет 2017 ...