Конкурси за стипендии на Германската служба за академичен обмен (DAAD) и Международната фондация "Св.Св. Кирил и Методий"

петък, 28 септември 2012 15:13 /
Начало:
Край:
четвъртък, 15 ноември 2012
Място:
Подробности:

От 1991 г. Германската служба за академичен обмен (DAAD), в сътрудничество с Международната фондация "Св.Св. Кирил и Методий", дава възможност за финансиране на обучението и изследователската дейност на български студенти, докторанти и научни работници в Германия.

DAAD предлага на бъдещите си стипендианти за следващата академична година 10 вида стипендии за продължаване на обучението (магистърски стипендии за икономисти и за всички останали специалности), изследователски стипендии, стипендии за университетски преподаватели и учени, летни курсове, студентски екскурзии и практики и др.

Информация за стипендиите, документи и процедура за кандидатстване за студенти –икономисти ERP и за останалите стипендии ще намерите на страницата на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ - http://www.cmfnd.org/ или на DAAD http://www.daad.de/

Необходимите формуляри за кандидатстване могат да се изтеглят от http://www.daad.de/deutschland/download/03118.de.html#headline_0_12  или www.cmfnd.org

Документи за кандидатстване се подават от 1 до 15 ноември.