Публична лекция на д-р Анета де ла Мар Икономова, преподавател в университета Екстернадо де Коломбия в Богота, на тема „Кризата във Венецуела. Латинска Америка и международната обстановка“

вторник, 09 април 2019 10:30 /
Начало:
сряда, 10 април 2019 10:30
Край:
Място:
зала 2032А
Подробности:

Уважаеми колеги,

По покана на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“, д-р Анета де ла Мар Икономова, преподавател в университета Екстернадо де Коломбия в Богота, ще изнесе публична лекция на български език на тема „Кризата във Венецуела. Латинска Америка и международната обстановка“.

Анета Икономова е преподавател в Университета Екстернадо де Колумбия от 1998 г. Работи във Факултета по международни отношения, където ръководи катедра „Европа“ и във Факултета по социални науки – департамент „История“.

Анета е завършила специалност „История“ в Софийския университет през 1990.  През 1996 прави магистратура по испаноамериканска литература в Института Каро и Куерво в Богота, Колумбия. Има докторат по модерна история в НБУ. Била е стипендиант на канадска програма за чуждестранни преподаватели на Университета Комлутенсе в Мадрид и други. През 2011-2012 е гост лектор в НБУ. Сред  курсовете, които води е и „Сто години самота или коя е Латинска Америка“?

В момента преподава в курсове, посветени на „Америка през XVI век“, „Нации, национализми и идентичности“,  „Произход и същност на историята“, „История на XX век“ и други.

Моля, заповядайте!