Асоциация на икономическите училища в България

УНСС откри Кандидатстудентската кампания 2023/2024 с Националното състезание по финанси и счетоводство

събота, 10 декември 2022 16:28

Разглеждате снимки от УНСС откри Кандидатстудентската кампания 2023/2024 с Националното състезание по финанси и счетоводство

Вижте пълен текст на УНСС откри Кандидатстудентската кампания 2023/2024 с Националното състезание по финанси и счетоводство

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров откри Кандидатстудентската кампания 2023/2024 с Националното състезание по финанси и счетоводство на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ). Състезанието има повече от 20-годишна история в УНСС. Над 200 средношколци от 17 училищата, членове на Асоциацията в цялата страна, се конкурираха за лидерска позиция в престижното състезание, което осигурява на лауреатите студентско място в УНСС.

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров откри Кандидатстудентската кампания 2023/2024 с Националното състезание по финанси и счетоводство на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ). Състезанието има повече от 20-годишна история в УНСС. Над 200 средношколци от 17 училищата, членове на Асоциацията в цялата страна, се конкурираха за лидерска позиция в престижното състезание, което осигурява на лауреатите студентско място в УНСС.

На откриването присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България, г-жа Мая Гешева, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната финансово-стопанска гимназия и г-жа Емилия Иванова, заместник-председател на АИУБ, директор на Националната търговско-банкова гимназия и един от създателите на Асоциацията (<i>на снимката долу от ляво надясно</i>).

На откриването присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България, г-жа Мая Гешева, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната финансово-стопанска гимназия и г-жа Емилия Иванова, заместник-председател на АИУБ, директор на Националната търговско-банкова гимназия и един от създателите на Асоциацията (на снимката долу от ляво надясно).

Приветствие към състезателите за тяхната целеустременост и мотивация отправи проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България. Тя откри състезанието и поздрави участниците: &bdquo;Скъпи деца, това, което правите е невероятно, то е признание към УНСС, признание и за вашата подготовка и всеотдайността на вашите директори и учители.&ldquo; Тя подчерта, че във време, в което университетите се конкурират и приемат с резултати от държавните зрелостни изпити, участниците в състезанието творят наука, подготвяйки се от 9 клас в изключително сложни области на икономиката. Проф. Фесчиян увери, че причината за този техен избор е, защото искат да бъдат лидери, да са най-добрите сред най добрите и защото знаят, че &bdquo;Пътят на успеха минава през УНСС&ldquo;, университет, който надгражда академизъм, наука и приложност на знанията.

Приветствие към състезателите за тяхната целеустременост и мотивация отправи проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България. Тя откри състезанието и поздрави участниците: „Скъпи деца, това, което правите е невероятно, то е признание към УНСС, признание и за вашата подготовка и всеотдайността на вашите директори и учители.“ Тя подчерта, че във време, в което университетите се конкурират и приемат с резултати от държавните зрелостни изпити, участниците в състезанието творят наука, подготвяйки се от 9 клас в изключително сложни области на икономиката. Проф. Фесчиян увери, че причината за този техен избор е, защото искат да бъдат лидери, да са най-добрите сред най добрите и защото знаят, че „Пътят на успеха минава през УНСС“, университет, който надгражда академизъм, наука и приложност на знанията.

&bdquo;Честит празник на знанието. За всички вас и за нас, които присъстваме тук, днес е празник &ndash; празник на младостта, на знанието, на целеустремеността. Да дойдете в събота на състезание по счетоводство, това е героизъм в мирно време. Поздравления за усилията, които сте направили, поздравления и за учителите, които са работили за вашата подготовка&ldquo;. С тези думи ректорът проф. д-р Димитър Димитров се обърна към състезателите по счетоводство, дошли от цялата страна в Тестовия център на УНСС. &bdquo;Вие сте избрали един нелесен, но много хубав път за развитие&ldquo;, допълни ректорът и даде пример с наскоро отбелязания празник на банкерите &ndash; Никулден, 6 декември, където в препълнената с банкери зала, 90% са били възпитаници на УНСС, както и с настоящото правителство, в което шестима министри са завършили УНСС, начело с министър-председателя. &bdquo;Пожелавам ви успех, пожелавам ви да мечтаете и да ви видя като наши студенти наесен&ldquo;.&nbsp;

„Честит празник на знанието. За всички вас и за нас, които присъстваме тук, днес е празник – празник на младостта, на знанието, на целеустремеността. Да дойдете в събота на състезание по счетоводство, това е героизъм в мирно време. Поздравления за усилията, които сте направили, поздравления и за учителите, които са работили за вашата подготовка“. С тези думи ректорът проф. д-р Димитър Димитров се обърна към състезателите по счетоводство, дошли от цялата страна в Тестовия център на УНСС. „Вие сте избрали един нелесен, но много хубав път за развитие“, допълни ректорът и даде пример с наскоро отбелязания празник на банкерите – Никулден, 6 декември, където в препълнената с банкери зала, 90% са били възпитаници на УНСС, както и с настоящото правителство, в което шестима министри са завършили УНСС, начело с министър-председателя. „Пожелавам ви успех, пожелавам ви да мечтаете и да ви видя като наши студенти наесен“. 

&bdquo;За мен е удоволствие, че мога да видя тази пълна зала с толкова мотивирани млади хора&ldquo;, приветства зрелостниците проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. Тя изрази увереност, че участието им в състезанието ще бъде добро начало за тяхното бъдеще като студенти в УНСС. Проф. Стоянова обяви, че се подновява традицията, състезанията да имат спонсор и тази година той е Coca-Cola Hellenic Bottling Company. &bdquo;Възстановяваме връзката наука-бизнес и по отношение на състезанията, която беше нарушена през последните две години&ldquo;, посочи проф. Стоянова.

„За мен е удоволствие, че мога да видя тази пълна зала с толкова мотивирани млади хора“, приветства зрелостниците проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. Тя изрази увереност, че участието им в състезанието ще бъде добро начало за тяхното бъдеще като студенти в УНСС. Проф. Стоянова обяви, че се подновява традицията, състезанията да имат спонсор и тази година той е Coca-Cola Hellenic Bottling Company. „Възстановяваме връзката наука-бизнес и по отношение на състезанията, която беше нарушена през последните две години“, посочи проф. Стоянова.

&bdquo;Поддържайте състезателния дух, бъдете целеустремени и постигайте желанията си&ldquo;, пожела проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност. Тя благодари на АИУБ, поздрави учителите за труда, който са положили да вдъхновят и мотивират възпитаниците си, за да покажат най-доброто, на което са способни. Проф. Александрова покани зрелостниците да се включат и в другите състезания, които се организират в УНСС, както и да обърнат внимание на отличната материална база на университета.

„Поддържайте състезателния дух, бъдете целеустремени и постигайте желанията си“, пожела проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност. Тя благодари на АИУБ, поздрави учителите за труда, който са положили да вдъхновят и мотивират възпитаниците си, за да покажат най-доброто, на което са способни. Проф. Александрова покани зрелостниците да се включат и в другите състезания, които се организират в УНСС, както и да обърнат внимание на отличната материална база на университета.

Г-жа Емилия Иванова, заместник-председател на АИУБ, директор на Националната търговско-банкова гимназия и един от създателите на Асоциацията, изтъкна ролята на проф. Даниела Фесчиян за създаването и развитието на Асоциацията на икономическите училища в България. Г-жа Иванова насърчи средношколците да вярват в себе си с афоризма: &bdquo;Ако вярваш, че ще успееш, то ще успееш, ако не вярваш &ndash; и ти си прав&ldquo;.

Г-жа Емилия Иванова, заместник-председател на АИУБ, директор на Националната търговско-банкова гимназия и един от създателите на Асоциацията, изтъкна ролята на проф. Даниела Фесчиян за създаването и развитието на Асоциацията на икономическите училища в България. Г-жа Иванова насърчи средношколците да вярват в себе си с афоризма: „Ако вярваш, че ще успееш, то ще успееш, ако не вярваш – и ти си прав“.

&bdquo;Всички тук са победители&ldquo;, каза г-жа Мая Гешева, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната финансово-стопанска гимназия, &bdquo;защото някои ще бъдат лауреати и ще станат част от академичната общност на УНСС. Друга част ще направят задълбочен преговор и ще съизмерят своите сили в конкурентна среда. Трета част от вас ще направят много добър самоанализ, на онова, което са постигнали през годините в областта на професионалната си подготовка и не на последно място, всички ще се подготвят за отличното си представяне на държавния изпит, за придобиване на професионална квалификация&ldquo;. Тя допълни, че УНСС за пореден път демонстрира приемственост и връзката между средното, висшето образование и бизнеса.

„Всички тук са победители“, каза г-жа Мая Гешева, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната финансово-стопанска гимназия, „защото някои ще бъдат лауреати и ще станат част от академичната общност на УНСС. Друга част ще направят задълбочен преговор и ще съизмерят своите сили в конкурентна среда. Трета част от вас ще направят много добър самоанализ, на онова, което са постигнали през годините в областта на професионалната си подготовка и не на последно място, всички ще се подготвят за отличното си представяне на държавния изпит, за придобиване на професионална квалификация“. Тя допълни, че УНСС за пореден път демонстрира приемственост и връзката между средното, висшето образование и бизнеса.

Г-жа Лилия Велинова, представител на спонсора Coca-Cola Hellenic Bottling Company посочи, че за нея е огромна чест да присъства на откриването, да се докосне до екипа, който представлява УНСС и да види толкова много будни младежи от цяла България. Тя подчерта, че Coca-Cola Hellenic Bottling Company възобновява традициите за спонсорство с университета и допълни, че участникът, класирал се на първо място ще получи 1000 лв., на второ място &ndash; 800 лв., на трето място &ndash; 500 лв. и всички те ще могат да преминат стаж в компанията.

Г-жа Лилия Велинова, представител на спонсора Coca-Cola Hellenic Bottling Company посочи, че за нея е огромна чест да присъства на откриването, да се докосне до екипа, който представлява УНСС и да види толкова много будни младежи от цяла България. Тя подчерта, че Coca-Cola Hellenic Bottling Company възобновява традициите за спонсорство с университета и допълни, че участникът, класирал се на първо място ще получи 1000 лв., на второ място – 800 лв., на трето място – 500 лв. и всички те ще могат да преминат стаж в компанията.

Учителка от Финансово-стопанска гимназия &bdquo;Атанас Буров&ldquo; Хасково сподели, че средношколците са отличници и се надява резултатът от представянето им на състезанието също да е отличен. Тя каза, че подготовката за него е била успоредна с учебните занятия и е включвала засилено решаване на тестове.

Учителка от Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ Хасково сподели, че средношколците са отличници и се надява резултатът от представянето им на състезанието също да е отличен. Тя каза, че подготовката за него е била успоредна с учебните занятия и е включвала засилено решаване на тестове.

Г-жа Христина Ванчева от Професионалната гимназия по икономика &bdquo;Алеко Константинов&ldquo; в Кърджали каза, че учениците участват в състезанията на АИУБ вече няколко поредни години. Още в началото на учебната година средношколците са проявили желание да се включат и са се подготвяли след часовете като са решавали казуси и тестове.

Г-жа Христина Ванчева от Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали каза, че учениците участват в състезанията на АИУБ вече няколко поредни години. Още в началото на учебната година средношколците са проявили желание да се включат и са се подготвяли след часовете като са решавали казуси и тестове.

Г-жа Станимира Петрушкова, преподавател по счетоводство от Националната финансово-стопанска гимназия-София, отбеляза, че в УНСС са дошли най-добрите деца на България. От нейната гимназия се представят 33 ученика, като за тях състезанието е и възможност да преговорят материала по финанси и счетоводство, който е един от основните им профилиращи предмети.

Г-жа Станимира Петрушкова, преподавател по счетоводство от Националната финансово-стопанска гимназия-София, отбеляза, че в УНСС са дошли най-добрите деца на България. От нейната гимназия се представят 33 ученика, като за тях състезанието е и възможност да преговорят материала по финанси и счетоводство, който е един от основните им профилиращи предмети.

<a href="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-13.jpg" target="_blank"><img src="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-13.jpg" width="420" height="279"></a>

<a href="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-14.jpg" target="_blank"><img src="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-14.jpg" width="420" height="279"></a>

<a href="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-15.jpg" target="_blank"><img src="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-15.jpg" width="420" height="279"></a>

<a href="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-16.jpg" target="_blank"><img src="https://www.unwe.bg/Uploads/Aiub/aiub_ca608_aiub-20221210-16.jpg" width="420" height="280"></a>

Галерия снимки от УНСС откри Кандидатстудентската кампания 2023/2024 с Националното състезание по  ...