Структурни промени в хранително-вкусовата промишленост на България след 1991 г.
Срок на проекта
36 месеца
Кратко описание
Основна цел на проекта е да се установи динамиката и да се идентифицират основните тенденции в преструктурирането и социално-икономическата трансформация на предприятията в сектор „Производство на храни и напитки” в България за годините след
1991 г.
Описание на очакваните резултати, в т.ч. публикации
Научни доклади със следните заглавия:
„Основни резултати от проучване и анализ на динамичните структурни промени в сектора на „ХВП” (на примера на България)
„Социално-икономически, демографски характеристики на основните производствени структури за производство на храни и напитки в България”
„Влияние на структурните промени в индустриалния сектор върху пазарната ориентация на предприятията от ХВП”
„Препоръки за подобряване ефективността на прилаганата обща политика при производството на храни и напитки”