Международните логистични процеси в Нестле България

четвъртък, 14 май 2015 14:35

Публична лекция на тема: „Международните логистични процеси в Нестле България”  организира катедра „Стопанска логистика”. Лектори бяха Евгения Чунова, директор „Логистика“ в Нестле България, и Тома Томов, мениджър „Бизнес развитие“ в Chep България. На срещата присъства и Тихомира Люцканова, мениджър „Човешки ресурси“ в Нестле България.

Доц. Мирослава Раковска (вляво) открива срещата

Конкретен повод за организиране на публичната лекция е обучението по дисциплината  „Международна логистика” в IV курс, както и по „Глобална логистика" и "Глобални вериги на доставките“ в двете магистърски специалности „Логистика” и „Управление на веригата на доставките”, посочи при откриването на срещата доц. д-р Мирослава Раковска от катедра „Стопанска логистика“.

Евгения Чунова

Логистиката е сърцето на бизнеса, изтъкна Евгения Чунова, директор „Логистика“ в Нестле България. Тя представи най-голямата хранителна компания в света Нестле с персонал над  1500 души, годишен оборот 335 млн. лв. и служителите под 30-годишна възраст 18%. За мен е привилегия да създам логистика като структура за Нестле в България, изтъкна Чунова и се върна към 1995 г., „когато започнахме седем души, а в момента екипът на логистиката е 270 специалисти”. Лекторът отбеляза също, че компанията оперира в 8 категории на нашия пазар - напитки, кулинарни продукти, шоколадови и захарни изделия, сладоледени изделия, детско хранене, храни за домашни любимци, зърнени закуски и нестле профешънъл, като това е най-сложната и комплексна гама от всички компании в България. В презентацията си Чунова детайлно запозна студентите с логистичните процеси в Нестле.

В голямата конферентна зала

Тома Томов, мениджър „Бизнес развитие“ в Chep България, представи своите идеи пред аудиторията.

В своеобразна дискусия студентите отговориха на въпросите, зададени им от лекторите.

Галерия снимки от Международните логистични процеси в Нестле България  ...