Рамково споразумение между УНСС и Българската банка за развитие

четвъртък, 16 януари 2014 9:40

Ректорът на УНСС Проф. д.ик.н. Стати Статев, Димо Спасов, председател на УС и главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие, и Билян Балев, зам.-председател на УС и изпълнителен директор на банката, подписаха  рамково споразумение за сътрудничество в присъствието на ректорското ръководство.

Документът предвижда двете институции да си взаимодействат при въвеждане на добри практики и високи стандарти в обучението на студентите.

Проф. Стати Статев (вляво), Димо Спасов и Билян Балев

За курс или магистратура, свързана с управление на риска, се оказва, че колегите се нуждаят от експерти в тази област. Има много възможности за сътрудничество в бъдеще, отбеляза проф. Статев.

За мен е чест, че мога да подам ръка на университета, който съм завършил. Когато теорията и практиката си взаимодействат, се стига до успех. Като държавна институция, част от нашата мисия е да помагаме за развитието на бизнес средата в държавата. Ще осигурим стажантски програми, експерти от банката ще правят пред студентите презентации по различни казуси, сътрудничеството ни ще бъде ползотворно, подчерта Димо Спасов.

На подписването на документа присъства ректорското ръководство на университета

Според Билян Балев най-важното е да се помогне на университета от практическа гледна точка, да се осъществи съвместна работа по казуси, зададени от банката, по конкретни задачи в областта на риск мениджмънта. Разполагаме с добри аналитични отдели, а експертите могат да изнасят полезни лекции в университета, свързани с банковото дело.

Ректорът допълни, че студентите се нуждаят от решаването на реални казуси. Имаме по-добра теоретична подготовка и по-слаба практическа. Това е едно от нещата, които ще се променят, посочи той.

Договорът за сътрудничество е подписан

След подписването на договора, проф. Статев получи благодарствен адрес по повод успешния старт на съвместната инициатива между университета и банката. В него се казва: „За нас е чест първият партньор по новата образователна програма на ББР да бъде престижна образователна институция, която повече от 90 години възпитава едни от най-добрите специалисти в областта на финансите и икономиката в страната. Уверени сме, че съвместното ни сътрудничество ще предостави възможност на младите икономисти да придобият така необходимите практически знания и умения още по време на етапите на обучителния процес.“ 

Благодарственият адрес

 

 

 

Галерия снимки от Рамково споразумение между УНСС и Българската банка за развитие ...