Лекция за стратегическия подход и предприемаческите проекти в културните индустрии

вторник, 19 февруари 2013 16:05

Лекция на тема „Стратегически подход и предприемачески проекти в културните индустрии“ изнесе пред преподаватели и студенти доц. д-р Лидия Върбанова – международен консултант, преподавател и изследовател по въпросите на стратегическото управление на организации, мениджмънта и разработването на проекти в културния сектор. Събитието бе организирано от катедра «Медии и обществени комуникации» и Обсерваторията по икономика на културата.

Доц. д-р Лидия Върбанова

Доц. Върбанова, възпитаник на УНСС, е консултирала и подпомагала държавни, нестопански и бизнес организации в повече от 50 страни.  В презентацията си тя коментира актуални въпроси, отразени в нейната нова книга „Стратегически мениджмънт в изкуствата”, издадена от престижното международно академично издателство Rouitledge (Taylor & Francis Group). Книгата представя теоретичен и емпиричен анализ на иновациите в сектор „Култура” и се спира подробно върху творческите, икономическите, социалните и политическите измерения на иновационните проекти.

По време на лекцията в малката конферентна зала

Каква е ролята на стратегиите в културните институции? Защо иновациите и предприемачеството са важен вектор в стратегическото управление на творческите организации? Как иновациите могат да доведат до устойчиво развитие в културните индустрии? Какви са финансовите механизми, как и защо се променят функциите на арт мениджърите в съвременния свят? Тези и други въпроси коментира доц. д-р Лидия Върбанова, която илюстрира лекцията си с любопитни видео материали и много практически примери.

Галерия снимки от Лекция за стратегическия подход и предприемаческите проекти в културните индустр ...