Продължава партньорството с Националната компания индустриални зони

четвъртък, 07 март 2024 15:16

УНСС продължава да си партнира с Националната компания индустриални зони (НКИЗ). Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и изпълнителният директор на НКИЗ Константин Палавеев, преподписаха меморандум за сътрудничество.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, ректорът проф. Димитър Димитров, Константин Палавеев, изпълнителен директор на НКИЗ и координаторите: от страна на УНСС доц. д-р Ивайло Иванов, научен секретар на катедра „Индустриален бизнес“ и Яна Младенова, началник отдел „Бизнес развитие и проекти“, от страна на Компанията

Ректорът проф. Димитър Димитров подчерта: „Чрез меморандумите за сътрудничество има възможност да се развива както университетът, така и бизнесът. С Националната компания индустриални зони ще си партнираме с фокус осигуряване на стажове и постоянна заетост на студентите и завършващите в компании, опериращи в индустриалните зони на НКИЗ, както и даване на възможност за нови знания и практически умения в реална бизнес среда.“ Ректорът посочи като успешно сътрудничество – партньорството с Кауфланд. Той даде пример с предстоящата, втора поред, „Бизнес академия“ и посочи инвестициите, направени в УНСС като нов екран в аула „Максима“.

Константин Палавеев, изпълнителен директор на НКИЗ, изрази готовност компанията активно да си сътрудничи с УНСС и да откликва на всички предложения, които ще възникнат в процеса на сътрудничество.

С Национална компания индустриални зони беше уточнено посещение на студенти в някой от близките индустриални зони и среща с някой от инвеститорите в тях в началото на април, както и решаване на казуси с проблемни ситуации.


„Национална компания индустриални зони (НКИЗ)“ ЕАД  е дружество от холдингов тип, собственост на Министерството на икономиката и индустрията. Компанията проектира, развива и управлява индустриални паркове, индустриални и свободни зони. Компанията управлява 13 проекта в цялата страна с обща площ над 8 милиона квадратни метра. НКИЗ е собственик и оператор на Индустриален парк София – Божурище, Индустриален парк Видин, Индустриален парк Плевен – Телиш, Индустриален парк Суворово – Варна Запад, Индустриален парк Карлово, Индустриална зона Кърджали и Индустриален парк София – Запад. Компанията подпомага създаването на благоприятни условия за инвеститорите, съдейства на бизнеса за реализация на проекти в индустриални паркове с готова инфраструктура. Национална компания индустриални зони предлага промишлени терени и производствено-складови помещения в паркове с първокласни локации, отлична инфраструктура и транспортни връзки. 

Галерия снимки от Продължава партньорството с Националната компания индустриални зони ...