Стартъп хъбът на УНСС проведе менторска среща на бъдещи предприемачи с ABLE Аctivator

вторник, 05 декември 2023 17:10

Стартъп хъбът към Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и ABLE Аctivator проведоха вдъхновяваща менторска среща с фокус към студентските стартъпи. Събитието откри директорът на МЦРК г-н Атанас Димитров, който оцени високо партньорските отношения с представителите на стартъп екосистемата. Също така подчерта и важността на този тип събития, имащи за цел да запознаят младите визионери с възможностите, които УНСС предлага.   

Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Любомира Вуткова, основател на Мinty co-growing space и Атанас Василев, възпитаник на ABLE Activator

Гост лектор на събитието беше Любомира Вуткова, възпитаник на УНСС и основател на Мinty co-growing space – пространство за себеоткритие, вдъхновение и личностно развитие на млади хора, както и ментор на ученици в програмите Teenovator и ABLE Mentor, според която основната роля на един стартъп е решаването на даден проблем в обществото, както и пътят до това.   

От своя страна Атанас Василев, възпитаник на ABLE Activator, сподели основната цел на програмата, както и петте модула, през които участниците преминават за периода от два месеца. Също така той разкри и възможността и изискванията за кандидатстване в новия сезон, който ще стартира в началото на 2024 г. 

Проведоха се и интерактивни игри, в които участниците бяха разделени на различни отбори, а поставените задачи бяха казуси от реални ситуации при оценяването на една стартъп идея. 

Сред участниците присъстваха и студенти от други софийски университети, което за пореден път доказа междууниверситетския характер на активностите на МЦРК. 

  

Галерия снимки от Стартъп хъбът на УНСС проведе менторска среща на бъдещи предприемачи с ABLE Аcti ...