Шестата годишна международна научна конференция по социални науки NORDSCI се провежда в УНСС

понеделник, 09 октомври 2023 17:03

Шестото издание на Международната научна конференция по социални науки NORDSCI се провежда за втори път в УНСС в хибриден формат, давайки възможност на участници от различни държави да се включат в научните дискусии и уоркшоп сесии, фокусирани върху новата нормалност след пандемичната криза – последствия, въздействия и прогнози. Конференцията включва научни доклади в различни направления на социалните науки и се осъществява със съдействието на УНСС като домакин в партньорство със „Саима консулт“ ЕООД.

На откриването Мехмед Кючуков, председател на конференцията, благодари на УНСС за партньорството и обясни, че неслучайно това партньорство се осъществява с най-стария, най-авторитетния и най-големия бизнес университет в България и Югоизточна Европа. Той отбеляза, че самият той е възпитаник на УНСС, с което се гордее. Наблегна на значимостта на конференцията, на темите, които ще се дискутират, както и на участниците от цял свят.

В конференцията участват преподаватели от УНСС, сред които е проф. д-р Янка Тоцева, ръководител катедра „Педагогика“, която ще изнесе доклад на тема „Bulgarian Teachers and the Digitization of Education.

С доклади участват и нашите преподаватели гл. ас. д-р Сабрина Калинкова от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ (Bulgaria’s Trade Footprint in the European Union / Decoding the Foundations for Bulgaria`s Economic Future) и гл. ас. д-р Аглика Кънева от катедра „Финанси“ (European Bank for Reconstruction and Development’s Activities in Response to the Economic Crisis Caused by the Covid-19 Pandemic).

Проф. д-р Янка Тоцева

Конференцията продължава три дни като във форума ще вземат участие учени от университети в България, Гърция, Хърватия, Португалия, САЩ, Германия, Литва, Обединени арабски емирства, Латвия, Словакия и от Световната банка. Работата на конференцията е организирана в следните научни направления - бизнес и мениджмънт, политически науки, социология и здравеопазване, образование.

 В Малка конферентна зала
Онлайн презентация на д-р Василики Руска от Солунския университет „Аристотел“

Галерия снимки от Шестата годишна международна научна конференция по социални науки NORDSCI се про ...