Оспорван финал на XXVI турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“

петък, 16 юни 2023 8:50

В СК „Бонсист” се проведе финала на XXVI турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“. Състезанието се организира от Академичния спортен клуб (АСК) „Св. Георги Победоносец“ и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

В началото на церемонията по награждаването на победителите в турнира,  участниците почетоха паметта на ст. преп. Георги Стойковски, заслужил майстор на спорта, първият европейски шампион на България по лека атлетика в дисциплината троен скок от Будапеща през 1966 г. и дългогодишен преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Доц. д-р Марко Димитров, спортен директор на състезанието, проф. Георги Янков, председател на АСК „Св. Георги Победоносец“, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Илиян Чабуклийски, председател на Студентския съвет при УНСС и проф. д-р Спас Ставрев от катедра „Физическо възпитание и спорт“ (от ляво надясно)

Големите победители в турнира по двойки са доц. д-р Иван Стоилов, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт" и Николай Стайков, директор външни съоръжения на СК „Бонсист”. Вторите места заеха проф. д-р Димитър Ненков от катедра „Финанси" и гл. ас. д-р Митко Хитов от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране".

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчва купата на победителите доц. д-р Иван Стоилов и Николай Стайков

След оспорван финал и купата в индивидуалната надпревара при мъжете взе доц. д-р Иван Стоилов. На второ място се класира гл. ас. д-р Митко Хитов от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране".

Проф. Георги Янков връчва купата на доц. д-р Иван Стоилов

В състезанието индивидуално – жени първо място зае доц. д-р Ралица Арсова, научен секретар на катедра „Физическо възпитание и спорт", на второ се класира доц. д-р Мария Маркова от катедра „Счетоводство и анализ“ и на трето е ст. преп. д-р Екатерина Тошева от катедра „Физическо възпитание и спорт".

Проф. д-р Димитър Димитров връчва купата на доц. д-р Ралица Арсова

„Искам да ви поздравя всички като победители в това състезание, защото знам, че никак не е лесно да съчетавате професионалните си задължения и да отделяте време и за такива състезания. Хубаво е, че интересът към турнира е много голям и по-важното е да се участва, това създава духа на нашия университет“, обърна се към участниците в турнира ректорът проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Ние, като ректорско ръководство, насърчаваме спорта и отделяме достатъчно внимание за развитието на спортната база, ще продължим да работим активно в тази посока. В края на месеца ще ни посетят представители от Тайван, с които сключихме споразумение, те ще направят дарение за енергийна ефективност на СК „Бонсист“. Правим всичко това, защото спорта се ползва с голяма популярност сред студентите и преподавателите, подкрепяме ви да развивате своите спортни умения“.

Председателят на АСК „Св. Георги Победоносец“ проф. д-р Георги Янков приветства присъстващите и изтъкна, че традицията продължава и това е XXVI турнир, който се провежда. Проф. Янков отбеляза, че по идея на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров за ст. преп. Георги Стойковски се подготвя биографичен очерк, който ще бъде включен в предстоящата енциклопедия „Видни личности финансисти, мениджъри, бизнес лидери, известни спортни деятели – преподаватели и випускници на УНСС“.

Проф. д-р Георги Янков награждава гл. ас. д-р Митко Хитов с плакет за второто място при мъже индивидуално
Зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова връчи плакетите на заелите второ място в турнира по двойки проф. д-р Димитър Ненков и гл.ас. д-р Митко Хитов

Доц. д-р Иван Стоилов изказа благодарност на АСК „Св. Георги Победоносец“ и на ректора проф. Димитров за подкрепата. Той благодари и на проф. д-р Спас Ставрев и доц. д-р Марко Димитров за отличната организация на състезанието и допълни: „Пожелавам на състезателите нови спортни победи, радвам се, че всички заедно допринасяме този турнир да се развива и пазим традицията жива“.

Купата за феърплей, станала традиционна част от церемонията, беше за ст. преп. м.с. Кирил Германлиев.

Доц. д-р Марко Димитров връчва купата за феърплей на преп. м.с. Кирил Германлиев (от дясно наляво)

Всички участници в състезанието получиха тениски с логото на УНСС.

  

Галерия снимки от Оспорван финал на XXVI турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ ...