Над 100 студенти от УНСС със спортни отличия

вторник, 06 юни 2023 13:10

На официална церемония в зала „Тържествена“ ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи почетни грамоти на представителните отбори в Националните и международни университетски шампионати и в Националната универсиада, която се проведе в Стара Загора тази година. „Всички сте победители, защото сте положили усилия и сте показали и проявили воля и упоритост, за да достигнете до тези резултати, да вземете тези купи и медали. Ние като ректорско ръководство подкрепяме и ще насърчаваме вашите спортни заложби и талант, защото вярваме, че когато човек полага усилия в една област, той ще бъде усърден и ще полага усилия и в друга област, искаме всички да се развивате, да бъдете здрави и да показвате най-доброто, на което сте способни. Това създава духът, който прави силата на нашия университет“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Катедра „Физическо възпитание и спорт“ и вие, нашите спортисти, откликвате с голямо желание и много често от вас идват идеите за спортни състезания и инициативи. Това е стремеж за усъвършенстване и развитие. Пожелавам ви още много успехи и все така достойно да представяте и защитавате името и спортната слава на нашия университет“.

„Изключително съм щастлив, че имаме възможност на тази церемония да наградим общите усилия на ректорското ръководство, на катедра „Физическо възпитание и спорт“ и най-вече вашите усилия, това, което влагате и в учебно-тренировъчния процес и в състезанията, за което сме ви изключително благодарни“, посочи ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт“ доц. д-р Иван Стоилов и допълни: „Днес искаме да изразим нашето уважение към постиженията на Националната универсиада 2023 г., както и на международния онлайн турнир по шахмат, който нашият университет организира традиционно в рамките на европейската университетска мрежа ENGAGE.EU и победата на отбора по аеробика и мажоретни дисциплини на Белградските международни игри, които се проведоха в Сърбия през месец май“.
Освен шампионите, грамоти получиха и техните треньори.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров награждава шампионките по аеробика / мажоретни дисциплини: ст. преп. Ива Барова, Лидия Нанова, капитан на отбора и ст. преп. д-р Милена Игнатова (от ляво надясно)

С Галя Никова, капитан на отбора по бадминтон и ст. преп. д-р Екатерина Тошева, треньор по дисциплината

С Мартина Славчева, капитан на отбора по баскетбол и ст. преп. д-р Венцислав Йорданов, треньор по дисциплината

С Радостин Райков, капитан на отбора по волейбол мъже и доц. д-р Петър Иванов, треньор по дисциплината

Шампионите по джудо: Ивайло Димитров, Добромир Калистерски, доц. д-р Лариса Касабова, треньор по дисциплината, Мартин Василевски и проф. д-р Димитър Димитров (от ляво надясно)

С Андреа Савова, капитан на отбора по лека атлетика и ст. преп. д-р Екатерина Тошева, треньор по дисциплината

С Ирина Танчева от отбора по плуване и шампионът в дисциплината Никола Сулички, който е и спортист на годината за 2022 със ст. преп. д-р Севдалина Стоянова, треньор на плувците

С Андон Митев, капитан на отбора по спортно ориентиране и ст. преп. д-р Венцислав Йорданов, треньор по дисциплината

С Ебру Дурмушали, капитан на отбора по футзал жени и доц. д-р Иван Стоилов,  треньор по дисциплината

С Давид Димитров, капитан на отбора по футзал мъже и доц. д-р Иван Стоилов,  треньор по дисциплината

С отборните победители в турнира по шахмат на европейската университетска мрежа ENGAGE.EU и техните треньори: Антон Славейков, хон. преп. Стефан Добрев,  хон. преп. Иво Христов, Николай Бошнаков, Кристиян Славейков (от ляво надясно)

С Кирил Кайнаров, капитан на отбора по тенис на корт

Ректорът връчва почетна грамота на проф. д-р Спас Ставрев, треньор на отбора по баскетбол мъже

Със ст. преп. д-р Елена Монева, треньор на отбора по тенис на маса

Доц. д-р Иван Стоилов връчи на проф. д-р Димитър Димитров купата и медала от комплексното класиране на УНСС на 3-то място в Националната универсиада 2023 г. в Стара Загора, както и флага на Националните универсиади за 2022 г., когато УНСС беше домакин на състезанието, за да бъдат поставени в музея на УНСС

Ректорът награди с почетни грамоти и доц. д-р Ралица Арсова, треньор на отбора по тенис на корт, ст. преп. Мария Георгиева, треньор на отбора по спортно катерене, преп. д-р Мирослав Шишков, треньор по лека атлетика и преп. Милен Гаджев, треньор по футбол.

Галерия снимки от Над 100 студенти от УНСС със спортни отличия ...