Списание на УНСС индексирано в ERIH PLUS

четвъртък, 04 май 2023 15:46

Редакционната колегия на едно от новите университетски периодични издания, Bulgarian Journal of International Economics and Politics, има удоволствието да информира академичната общност на УНСС, че списанието е включено в ERIH PLUS, престижната европейска индексираща система на академичните списания в областта на хуманитарните и социалните науки.

Bulgarian Journal of International Economics and Politics е създадено с решение на АС на УНСС от юли 2021 година по инициатива на факултет „Международна икономика и политика“. Ангажиментите на факултет МИП към новото издание се отразяват и в състава на гласувания от АС редакционен съвет. Доц. д-р Мария Бакалова от катедра „Международни отношения“ е избрана за главен редактор на BJIEP, а членовете на съвета са: доц. д-р Паскал Желев от катедра „МИО и бизнес“ (заместник главен редактор), доц. д-р Елизабет Йонева от катедра „Международни отношения“, доц. д-р Елена Симеонова от катедра „Политология“, доц. д.н. Калоян Симеонов от катедра „Европеистика“ на СУ „Св. Климент Охридски“, д-р Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения и д-р Моника Панайотова, тогава заместник председател на Софийски форум за сигурност, а по настоящем и преподавател в катедра „Международни отношения“ на УНСС. Редакционният съвет избира за секретар на BJIEP гл. ас. д-р Маргарита Иванова от катедра „МИО и бизнес“, а езиков редактор на списанието става доц. д-р Калина Братанова от катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“.

Както и другите академични периодични издания на УНСС, Bulgarian Journal of International Economics and Politics e със свободен достъп. Издава се само на английски език и излиза два пъти годишно.

Тематичният обхват на списанието включва значими аспекти на международните икономически и политически отношения и свързаните с тях теми на национално, регионално и глобално ниво. В издадените досега броеве са публикувани научни статии и оригинални изследвания, както на утвърдени и известни учени, така и на начинаещи изследователи от университети от различни страни по света (България, Италия, Китай, Полша, Северна Македония, Словакия, Сърбия, Турция, Франция). Първият брой на списанието излезе през месец декември 2021 година и бе посветен на феномена Брекзит.

Галерия снимки от Списание на УНСС индексирано в ERIH PLUS ...