Студентска кръгла маса на тема „Изграждане на сигурност“ по проект „Изграждаме сигурност, засилваме единството, споделяме ценности: 20 години България в НАТО“

неделя, 21 април 2024 14:41 /
Начало:
понеделник, 22 април 2024 10:00
Край:
Място:
Голяма конферентна зала
Подробности:

На 22 април 2024 г. от 10.00 до 12.00 ч.

в Голямата конферентна зала ще се проведе

Студентска кръгла маса на тема „Изграждане на сигурност“

с лектори проф. д.н. Кирил Стойчев и доц. д-р Велизар Шаламанов

Кръглата маса е първото събитие по проект „Изграждаме сигурност, засилваме единството, споделяме ценности: 20 години България в НАТО“, който се осъществява от катедра „Политология“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), катедра „Политология“ на СУ „Св. Климент Охридски“, както и департамент „Политически науки“ на Нов български университет (НБУ).

Проектът е посветен на 20-годишното членство на България в Атлантическия алианс и цели критическо осмисляне на членството на България, както и неговите ползи и предимства за нашата страна.

В рамките на проекта активно работят и четири студентски клуба  – Студентски клуб на политолога (СУ), Студентско сдружение „Его Политико“ (УНСС) и клубовете към бакалавърските програми по политически науки на български, френски и английски в НБУ, както и неправителствената организация „Център за изследване на глобални хибридни заплахи“.

Дейностите включват три студентски дискусии в трите университета, които са част от проекта. Всеки от тях ще разгледа различна тема, касаеща членството на България в НАТО. „Изграждане на сигурност“ е темата, която ще засегнат студентите от УНСС. „Стремежът към единството“ ще обсъдят студентите от СУ. Гости на тяхната дискусия се очаква да бъдат Тодор Тагарев и Соломон Паси. Студентите от НБУ ще дискутират на тема „Споделените ценности на държавите членки на НАТО“.