Университетска библиотека

Обновено: четвъртък, 14 март 2013 11:02

Онлайн услуги

ОНЛАЙН УСЛУГИ НА УНСС

 

Web-студент  - https://student.unwe.bg

Web-студент е уеб-базирана информационна система на Университета за национално и световно стопанство, която дава изчерпателна информация за студента от записването до дипломирането лесно и бързо, от всеки компютър, по-добре от всяка друга университетска система. Целта на “Web-Студент”, е да предостави бързо, удобно, улеснено, изчерпателно и сигурно обслужване на студентите, предоставяйки достъп до информационните ресурси на УНСС.  Предимство на системата е, че се осъществява непрекъснат достъп до данните, а промените се отразяват в реално време.

SMS известяване за резултатите от семестриалните изпити  – https://student.unwe.bg

Студентите на УНСС могат да се възползват от нова електронна услуга – SMS известяване за резултатите от семестриалните изпити. За да активира услугата, студентът трябва да регистрира своя GSM номер през системата “Web-студент“ - меню “SMS известяване“. След успешна регистрация, на посочения GSM номер автоматично се изпращат SMS съобщения с оценките от семестриалните изпити на съответния студент, веднага след въвеждането им в системата. За регистрация на GSM се изпраща SMS със защитен код за активация, който се съдържа в съобщенията и удостоверява валидността на данните. Примерен формат на SMS съобщенията, изпращани от системата: “FN 1234567, OCENKA OT IZPIT PO UPRAVLENIE NA INTELEKTUALNATA SOBSTVENOST: 5”. Услугата е безплатна и достъпна за абонати, които имат активиран e-mail->SMS за съответния мобилен оператор.

Онлайн прием на документи за класиране по специалности след втори курс https://student.unwe.bg

Класирането на студентите от професионални направления/поднаправления в специалности се извършва след успешно завършен втори курс, съобразно изразено от тях желание в състезателна карта за специалности, подредени по низходящ ред и въз основа на среден успех от следването им през първите две години. Балът за класиране (средният успех) на студентите се изчислява, въз основа на внесените оценки от изпитните протоколи, до които студентът има достъп и може да провери чрез Web-Студент. Подаването на заявки, прегледа на основните данни и класирането се обявява в Web-Студент.

Онлайн плащане на студентски такси https://student.unwe.bg

Чрез системата можете  да извършите електронно заплащане по сигурен и надежден начин,  бързо и лесно, през криптирана комуникационна връзка, гарантираща защитата на всички данни.

Заверяване на студентската книжка, записване за следващ семестър и декларация за здравно осигуряване се извършват допълнително до края на сроковете за записване в УНСС.

При записване инспекторът от отдел студенти прави проверка в системата за статуса на плащането.

Онлайн подаване на молби за класиране за общежитие– https://student.unwe.bg

Чрез системата се осъществява приемането на молби за класиране за общежитие в началото на всяка учебна година. Системата автоматизира редица дейности, улеснява студентите и облекчава работата на служителите. В класирането участват само студенти, които са подали молби онлайн през системата. За потвърждение на молбата се изпраща автоматичен имейл.

Онлайн подаване на декларация за отпускане на стипендия https://student.unwe.bg

От систипендии – подаване на декларация за отпускане на стипендия . Можете да попълните онлайн декларация за отпускане на стипендия като попълни попълните данните за дохода на студента и на членовете на семейството, да се посочи вида стипендия за който се кандидатства. Системата позволява да се прегледат и  редактират данните от декларацията , която се разпечатва и подава в сектор стипендии.  При потвърждаване на формуляра от служител той се заключва за корекция. Основните данни и класирането също се обявяват в Web-студент.

Акаунт за поща @UNWE.BG https://student.unwe.bg

Microsoft и Университета за национално и световно стопанство предоставят на своите преподаватели и студенти електронна поща към домейна на Университета, хоствана от Microsoft на базата на Outlook Live. Е-мейл адресите са от вида [email protected].

Всеки студент може да разбере потребителското си име и генерираната парола чрез информационната система "WEB-СТУДЕНТ" (създадено е специално меню за тази цел)

 

Онлайн записване за извънредна годишна поправителна сесия – https://student.unwe.bg

Право за явяване на извънредна годишна поправителна сесия имат студентите с два неположени изпита. Те трябва за изберат само един от тях. Заявяването на избран изпит  може да стане в периода 20.08.2012 г. – 20.09.2012 г. в студентската информационна система „УЕБ Студент".

Онлайн обучаваща система - http://moodle.unwe.bg/

Семестриално разписание  - достъпно в съответния раздел на сайта за бакалаври и магистри редовно и дистанционно обучение

Сесийно разписание  - достъпно в съответния раздел на сайта за бакалаври и магистри редовно и дистанционно обучение

Електронен каталог на университетската библиотека - http://catalogue.unwe.bg

Е-библиотека - http://www.unwe.bg/library/bg/pages/2598/е-библиотека.html