Университетски център за мобилност на студенти и преподаватели

Лятно училище по програма ENGAGE.EU в Тулуза, Франция

понеделник, 11 март 2024 15:47

Вече повече от три години УНСС е част от инициативата на Европейската Комисия за създаване на Европейския университет ENGAGE.EU заедно с университети от Манхайм, Виена, Рим, Тилбург, Тулуза, Берген, Барселона и Хелзинки. Една от дейностите по проекта са ENGAGE.EU Summer and Winter Schools, които представляват интензивни програми, преподавани от професори и лектори от университетите на ENGAGE.EU. В съответствие с общите цели на ENGAGE.EU, тези програми имат за цел да осигурят форум за интердисциплинарен академичен обмен и обучение по настоящите предизвикателства пред обществото. Летните и зимните училища имат за цел да предоставят на студентите умения, необходими за справяне с тези предизвикателства и да действат като отговорни бъдещи лидери.

Тазгодишното лятно училище ще се проведе в Тулуза, Франция, в периода 17-28 юни 2024 г. на тема: Artificial Intelligence and Societal Challenges, ще предложи на студентите множество теоретични познания и практически умения, свързани с изкуствения интелект и обществените предизвикателства, присъстващи в съвременния свят. Участниците в Лятното училище ще имат възможност да се включат в различни културни мероприятия в Тулуза. Първата част на курса ще представлява онлайн сесия на 10 юни 2024 г., а същинската част на курса ще се състои  присъствено в кампуса на Toulouse Capitole University в периода 17-28 юни 2024 г.

Студентите, които успешно завършат лятното училище ще получат сертификат за участие и 5 ECTS кредита.

ENGAGE.EU Summer School е изцяло финансиран от алианса ENGAGE.EU и участниците не дължат административна такса! 

След регистрация на лятното училище като смесена интензивна програма по програма Еразъм + (BiP), селектираните студенти могат да кандидатстват за финансов грант (финансова помощ) по програма Еразъм + през Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели. УЦМСП не отговаря за първоначалната селекцията на кандидатите и не приема първоначални кандидатури!


Желаещите да участват трябва да подадат до 17 март 2024 г. онлайн заявление по образец до организаторите (Тулуза), към което да приложат мотивационно писмо (дигитален файл – текст, видео, снимки или презентация), актуална академична справка (издава се от Отдел „Студенти – Бакалавър“), паспортни данни и снимка (паспортен формат). Процесът по кандидсатстване е уточнен в приложената брошура.

Следва подбор по предварително определени критерии. Одобрените участници ще бъдат поканени на информационна среща, в която ще им бъдат обяснени следващите стъпки от процеса. 

Повече информация за Лятното училище можете да получите от прикачената брошура или на интернет адрес ENGAGE.EU Summer School 2024 – ENGAGE.EU (engageuniversity.eu)

За въпроси, свързани с лятното училище можете да се обръщате към:

проф. Драгомир Стефанов: [email protected]

гл. ас. д-р Мария Димитрова: [email protected]

Бъдете активни – не изпускайте такава уникална възможност да допълните своите знания, да създадете нови контакти с Ваши колеги от цяла Европа и да допринесете за оформянето на нашето бъдеще. Кандидатствайте сега за едно незабравимо пътешествие на обучение и открития!

Прикачени файлове:

application/pdf Brochure Summer School AI and Societal Challenges - Toulouse.pdf - 2512 KB

Галерия снимки от Лятно училище по програма ENGAGE.EU в Тулуза, Франция ...