Лесен начин за градинарство

Все повече хора се мъчат да се научат как да отглеждат зеленчуци. Тъй като цените на храната растат в отговор на климатичните промени и повишените цени на петрола, със сигурност нарастващо финансово значение придобива отглеждането на собствена храна, изграждането на собствени енергийни системи, подкрепянето и службата в полза на местните общности.

Лесен начин да отглеждате храна сами!

Като ползвате елементарна система, вдъхновена от пермакултурата, ще можете да отглеждате сами органични зеленчуци, плодове и дори яйца.

Системата е развита от Линда Удроу и е представена в книгата й Домашната пермакултурна градина.

Линда е опитен производител-търговец на органична храна, който ползва принципите в пермакултурата, за да се справи с фантастична високо-продуктивна система с минимални усилия.

Предимства на системата за отглеждане на собствена храна

Как да отглеждаме сами зеленчуци по начин, изискващ минимални усилия и труд!

Основната работа, която е необходима за поддържане на градината е отглеждане на разсад и постоянно снабдяване с органична материя като мулч и хранителни отпадъци. Нужно е много малко плевене (ако въобще е нужно).

Висока ефективност на водата

Дебел слой от мулч предполага минимална нужда от напояване нужно за поддържане на продуктивна градина.

Как да отглеждаме зеленчуци с минимално плевене!

С разумно използване на кокошки, мулч и компост, популацията от плевели драстично се намалява до чисто необходимото ниво, служещо за примамка на вредителите, храна на кокошките и като алопатична функция на зеленчуците.

Ако не можете да отглеждате кокошки, където живеете, вместо тях Линда предлага алтернативна система и план на градина, използващ земни червеи и диви птици, които да вършат работа за вас.

Източници:http://www.small-farm-permaculture-and-sustainable-living.com/how_to_grow_vegetables.html

http://permaculturenews.org/2013/07/08/an-easy-way-to-start-a-new-permaculturegarden/