Регионален център за дистанционно обучение - Хасково

Голям интерес към студентски конкурс на Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково

петък, 07 май 2021 12:34

Конкурсът на тема „Учене по време на криза - изпитание на човешките ценности“, който се провежда в рамките на кандидатстудентската кампания 2021/2022 на УНСС, предизвика голям интерес у младите хора. Освен допустимите по регламент участници от областта,  на обявения от Регионалния център на УНСС в Хасково конкурс, в партньорство с БЧК- Хасково, се получиха творби от студенти от област Хасково и от други университети в страната, както и от Нидерландия и Русия. Според членовете на журито, темата е предизвикала основателен интерес, защото образованието в условията на пандемия от коронавирус се промени изцяло, като  се трансформира в облака чрез новите технологии и засегна цялото общество. Макар от години да се говори за дигитализация и внедряване на технологии, едва ли някой е очаквал толкова бързо и внезапно те да се превърнат в не просто допълнителна част от учебния процес, а в единствена възможност за неговото осъществяване. 

RCDO

Творчеството на младежите се оценява от 5 членно жури в състав председател проф. д-р Надя Миронова - УНСС, Минка Мечеринкова - председател на БЧК - Хасково, Нели Дялкова от РУО- Хасково, Златка Михайлова от СБЖ и Ели Видева от СБП.  

Резултатите от класирането и награждаването ще бъдат обявени на 10 май 2021 г. в Аулата на УНСС - Хасково от 17.30 часа. Церемонията ще бъде предавана пряко по интернет в платформата MS Teams и ще бъде достъпна онлайн за всички студенти и ученици, които нямат възможност да присъстват лично на събитието. Присъствените места ще бъдат ограничени с оглед на противоепидемиологичните мерки.

Галерия снимки от Голям интерес към студентски конкурс на Регионалния център за дистанционно обуче ...