Двадесети юбилеен турнир по тенис на корт за преподаватели и служители за Купата на ректора

четвъртък, 19 май 2016 15:15

На тенис кортовете в спортния комплекс „Бонсист“ се проведе финалът на двадесетия юбилеен турнир по тенис за преподаватели и служители от УНСС за Купата на ректора. Турнирът се организира от АСК "Св. Георги Победоносец" и катедра "Физическо възпитание и спорт". 

По време на финала

Тази година в спорното събитие участваха 26 състезатели, разделени в 2 групи по 6 и по 7 двойки след изтеглен жребий през февруари. В групите се играеше по системата всеки срещу всеки и след  оформяне на класирането в тях се проведоха полуфинални мачове между победителя от едната група с втория от другата.

На полуфинала ст. преп. д-р Иван Стоилов и Николай Йорданов, бивш състезател в отбора по футбол и дългогодишен участник в турнира, победиха ст. пр. д-р Спас Ставрев и Георги Йорданов. В другата група доц. д-р Живко Драганов и хон. преп. Петко Мавродиев победиха ас. д-р Диана Митева и доц. д-р Димитър Ненков.

На финала се изправиха Стоилов - Йорданов срещу Драганов – Мавродиев. Шампиони на турнира станаха Стоилов и Йорданов.

Финалистите: ст. преп. д-р Иван Стоилов, Николай Йорданов, доц. д-р Живко Драганов, хон. преп. Петко Мавродиев (отляво надясно)

По време на спортното събитие всички отбори играха мотивирано и с желание за победа.

На церемонията по награждаването присъстваха ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, проф. д-р Георги Янков, председател на АСК "Св. Георги Победоносец", ст. преп. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, Георги Стойковски, дългогодишен преподавател в катедрата, Цветомир Владимиров, управител на „Барокко спорт“, главният секретар на клуба доц. д-р Марко Димитров, главният съдия на турнира ст. преп. Кирил Германлиев, преподаватели, служители, студенти.

Ст. преп. Кирил Германлиев, ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев, проф. д-р Георги Янков, ст. преп. д-р Спас Ставрев (отляво надясно)

„20-годишнината на турнира е уникална, защото това е излизане от тийнейджърството. Турнирът навлиза в по-зряла възраст. Призовавам ви и ви обещавам да пазим тази традиция и да я разширяваме, защото традициите лесно се прекъсват, но трудно се създават“, отбеляза ректорът. Той благодари на председателя на клуба, на ръководството на катедрата и на участниците.

 „Създадохме прекрасна академична традиция", сподели проф. д-р Янков. „Преди 20 години решихме да създадем академичен спортен клуб на преподавателите и служителите на нашия университет. Това е прекрасна възраст, пълна с жизненост и енергия и с потенциал за развитие в бъдеще. Надявам се, че и 25-годишнината, и 50-годишнината на клуба ще се честват. Купата е кръстена на ректора и нито един друг университет в България няма такава традиция - да има Купа на ректора по тенис на корт. Проф. Статев се оказа голям радетел, привърженик и член на клуба от създаването му“, посочи той и поздрави всички участници в турнира.

Ректорът връчи наградите, а всеки участник получи почетен знак за участие и тениска с логото на турнира от проф. д-р Янков.

Ст. пр. д-р Иван Стоилов получава Купата на ректора

Победителите

Проф. Янков връчи плакет на ректора с благодарност за съпричастността и подкрепата, както и по случай юбилея на турнира (на снимката долу). Проф. Статев удостои председателя на АСК с плакет за благодарност за дългогодишните му усилия и юбилея на турнира.

Благодарствен плакет от проф. Статев получи и Цветомир Владимиров - за подкрепата и реализацията на спортната проява (на снимката долу).

Ректорът награди Георги Стойковски, заслужил майстор на спорта и дългогодишен преподавател в спортната катедра на УНСС. От името на академичното ръководство ректорът го поздрави по случай неговата 75-годишнина и половинвековния юбилей на златния му медал в дисциплината троен скок като първия европейски шампион на България в леката атлетика. „Вие сте сред големите личности на родния спорт. Участник в две олимпиади, четири пъти балкански шампион, седемкратен шампион на България, с огромен принос в развитието на университетския спорт. Авторитетен и обичан преподавател в продължение на 40 години“, припомни ректорът успехите на спортиста в поздравителния си адрес към него. „Скъпи учителю, винаги ще пазя в паметта си прекрасни спомени за времето, когато бях твой студент. Ти ме научи да обичам спорта, предаде ми твоите уроци по отговорност и човечност чрез личния си пример. Накара ме да повярвам, че с дисциплина и упорит труд се калява не само тялото, но и умът, за което ще ти бъда вечно благодарен“, посочи ректорът.

Георги Стойковски и ректорът

„Благодаря за сърдечните думи на ректора. Той е находка за нас, ползвайте го, той има отношение към спорта и си личи. Спортувайте!“, развълнувано каза Георги Стойковски.

Тази година специалната награда за феърплей бе присъдена на доц. д-р Андрей Нончев.

След края на тържественото награждаване участниците си направиха обща снимка.

 

Галерия снимки от Двадесети юбилеен турнир по тенис на корт за преподаватели и служители за Купата ...