Втора информационна среща с работодатели от сектора на недвижимите имоти

събота, 14 май 2016 11:57

Втора информационна среща с участието на работодатели от сектора на недвижимите имоти – консултанти, пропърти и фасилити мениджъри, организира катедра „Недвижима собственост“. Студентите в зала „Тържествена“ чуха изказванията по темата на Бисера Иванова, зам.-изпълнителен директор на „Мундус Сървисиз“, Снежана Стойчева, мениджър на първия специализира сайт за обяви на недвижими имоти imoti.net, и на Иван Велков, зам.-председател на Столичния общински съвет и зам.-председател на Комисията по опазване на околната среда, земеделието и горите.

Доц. Забунов открива срещата. Вляво от него: Снежана Стойчева, Бисера Иванова и Иван Велков

Представителите от този „не много популярен бизнес“ са в „точката“, където българският пазар се свързва със световния, определи професионалните позиции на фасилити мениджърите доц. д-р Георги Забунов, зам.-декан на Бизнес факултета и научен секретар на катедра „Недвижима собственост“. Той ситуира брокерите на „върха на айсберга“ и истинската работа и сериозните предизвикателства на мениджъра зад познатата визия на професията. По време на срещата ще получите информация за възможностите за обучение в УНСС и последваща професионална реализация в сферата на недвижимата собственост, посочи той на студентите първокурсници и второкурсници.

Студентите в зала "Тържествена"

Бисера Иванова, възпитаник на УНСС, се спря на фасилити мениджмънта от Колизеума до наши дни. Тя открои съществените черти на професията, свързана с управлението на сградите, цялостната грижа за тях, всички услуги по поддръжката им. Професията обхваща много аспекти от изучаваното в икономическите специалности, окуражи тя  студентите в бъдещия им избор. Важното е да се знае всяка стъпка от процеса, да се спечели доверието на клиентите, изтъкна и приоритетите в работата Бисера Иванова, която има над 18-годишен опит в сферата на фасилити мениджмънт услугите, от осем години е изпълнителен директор и на „Фасилити Оптимум България“, член е на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация и на Съвета на жените в бизнеса в България.

Бисера Иванова

Снежана Стойчева, с доста богата медийна биография, говори за „смяната на професията“ и ориентацията си към пазара на недвижимите имоти. Иван Велков,  който води курсове и лекции в катедра „Недвижима собственост“ се спря на съществените черти на професията и спецификата в работата на консултантската дейност.

Снежана Стойчева по време на презентацията си
Иван Велков

 

Галерия снимки от Втора информационна среща с работодатели от сектора на недвижимите имоти ...