Проф. д.ик.н. Стати Статев беше преизбран за ректор на УНСС

сряда, 16 декември 2015 16:15

Проф. д.ик.н. Стати Статев бе преизбран за втори четиригодишен мандат за ректор на Университета за национално и световно стопанство. При тайно гласуване на делегатите на Общото събрание на университета за избор на ректор проф. Статев получи в своя подкрепа 298 гласа от 306 гласували. 

Проф. Статев беше преизбран за ректор

„Благодаря от сърце за огромното доверие, с което отново ме дарихте. И за „хомота“, който, с мое съгласие, ми поставихте", каза ректорът. „Всички ние през тези четири години доказахме, че в УНСС няма случайни хора“, изрази проф. Статев убеждението си, споделено и при встъпването му в длъжност през първия мандат. „Всички наши резултати показват това. Всеки един от нашия академичен състав има своята доказана тежест и в преподавателската работа, и в науката, и извън университета“.

Проф. Борисов и проф. Статев

Ректорът изрази желание и убеденост, че и в бъдеще всеки ще реализира своите лични възможности, своите планове в преподаването и науката като институционални за любимия  университет. „Това е единственият начин да продължаваме все така сплотени и единни напред и УНСС да стои все по-нависоко. Да си пожелаем един спокоен, успешен мандат“, изтъкна проф. Статев. 

Делегатите в аула "Максима"

 „Честито на проф. Статев и на всички нас! - обърна се към присъстващите проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор и почетен професор на УНСС. - Проф. Маргарита Атанасова каза на семинар в Равда, че на един нормален университет му отива един нормален ректор. Нормалността е очевидна в атмосферата, в това, че хората не са напрегнати за утрето си. Очевидна е в спокойствието в университета, във взаимоотношенията между колегите, включително и в работата на колективните органи, в работата тук, сега, в залата.“

Проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор и почетен професор на УНСС

„От известно време се осъществява световен поход срещу нормалността, който няма как да ни подмине. Той има различни форми на проявление - от Кончита Вурст до надбягването по шосетата. Харесвам точно това в УНСС, че винаги е бил като остров в тази ненормална обстановка около нас. Остров на нормалност, на спокойствие, на градеж, на добри взаимоотношения“, посочи проф. Борисов.

„Дълбоко съм убеден, че с втория мандат на ректора проф. Статев, с усилията на всички това спокойствие за бъдещето, увереността, прогнозируемостта, която е основата за създаването на успехите и в учебната, и в изследователската работа, а и в личните ни успехи, ще продължи в университета ни. Успех на всички!“, пожела проф. Борислав Борисов.

 

 

Галерия снимки от Проф. д.ик.н. Стати Статев беше преизбран за ректор на УНСС ...